Laws of Motion in a Cartoon Landscape

indhold_andyholden

11. september - 22. oktober 2017

Andy Holden udforsker tegneseriernes rolle og deres forhold til verden omkring os. Han ser på, hvordan tegneserien har indflydelse på nutidig kunstpraksis og har en teori om, hvordan tegneserier kan hjælpe os med at forstå verden omkring os. Han mener, at den i stigende grad er kommet til at ligne tegneserielandskabet; Et rum hvor alt er muligt og et nyt sæt love er dannet.

Kendetegn ved Holdens praksis er udvekslingen mellem det barnlige blik, som undersøger verden og den samtidige bevidsthed om livets dysterhed. Dette bliver ofte bearbejder i tilbagevendende tematikker som historie, hukommelse, nostalgi og filosofisk undersøgelse.

Holden er både multimediekunstner og musiker, hvis arbejde spænder bredt over mange forskellige teknikker. Hans kunstneriske produktion er særligt påvirket af dialogen og synergien mellem de forskellige aspekter af hans praksis: han arbejder med gips, bronze, keramik, fundne genstande og billeder, husholdnings maling, video, lyd og ydeevne.


Fakta:
Andy Holden (f. 1982) bor og arbejder i Bedfordshire, Storbritannien. Han er uddannet fra Goldsmiths (London) i 2005. Han kom særligt i søgelyset af offentlighed i 2010 for hans 'Pyramid Piece' og 'Return of the Pyramid Piece', udstillet i Art Now-serien på Tate Britain.

 

Fernisering søndag d. 10. september i det Gl. Rådhus på Stænderplads

Sidst opdateret: 15.08.2017