Artist Talk ved Artist in Residence Kristine Hymøller

Hvornår:
27.04.2017 kl. 19:00
Sted:
Viborg Kunsthal

Almene boligblokke, bylandskaber i beton og kulørt øjenskygge - hvordan hænger det nu sammen?

Mød vores Artist in Residence: danske Kristine Hymøller. 

Kunstneren Kristine Hymøller har siden starten af april boet i Viborg Kunsthals kunstnerbolig Riddergade AIR. Her har hun arbejdet med sine værker og sin kunstneriske praksis i kunsthallens to værksteder. Det er blandt andet i kontrasten mellem det idylliske Viborg og det moderne bymiljø, hvor inspirationen drages fra, at hun har fundet den fornødne afstand og ro til at skabe sine værker.

Hymøller eksperimenterer energisk med sit udtryk i værkstederne på Viborg kunsthal. Her skaber hun værker der er inspireret af byarkitekturen – boligblokkenes geometriske facader og murernes rå teksturer fortolkes i små betonmoduler og på tryk.

"De almene boligblokke er image  - de er på en måde en facade. Det er makeuppen jo også, altså facade" reflekterer kunstneren, imens hun fremviser de små farvede felter der er opstået i betonen efter øjenskygge-etuiet, som værkerne er støbt efter.

Til Artist Talken vil Kristine Hymøller fortælle mere om sit arbejde og sin arbejdsproces, heriblandt hvordan den har været under opholdet på Viborg Kunsthal. Der vil derudover være mulighed for at få et indblik i de værker hun arbejder med for tiden. 

Efter kunstneroplægget vil det være muligt at se kunsthallens to aktuelle udstillinger: YOU med Sergei Sviatchenko og Sticky Minds, Fluid Moves med Andreas Emenius.

Du kan læse mere om Kristine Hymøller her.

Der er gratis adgang.