Nye øjne på De Unge Vilde

Hvornår:
23.02.2017 kl. 19:00
Sted:
Viborg Kunsthal

Foredrag ved Kamma Overgaard Hansen

De Unge Vilde bragede igennem på den danske kunstscene med flere markante gruppeudstillinger i starten af 1980’erne. Især blev de forbundet med en genopfindelse af maleriet og en tiltrængt fornyelse ovenpå skiftende avantgardebevægelsers angreb på kunstinstitutionen. Og navne som Erik A. Frandsen, Claus Carstensen, Nina Sten-Knudsen, Christian Lemmerz, Lars Ravn og Lars Nørgård sælger stadig billetter på de danske museer.

Det at være ’ung og vild’ på 1980’ernes danske kunstscene handlede imidlertid om meget mere end maleri – og om mange flere kunstnere, end dem vi husker i dag. Foredraget stiller derfor skarpt på, hvad der egentlig foregik i kredsen omkring De Unge Vilde: Hvem var inde? Hvem var ude? Hvori bestod deres nyhedsværdi? Og hvilken betydning har 30 års kunsthistorieskrivning haft for vores forståelse af, hvad De Unge Vilde kunne, ville og gjorde?

Om foredragsholder:
Kamma Overgaard Hansen er cand.mag. i kunsthistorie og religionsvidenskab fra 2006 og PhD-stipendiat ved Horsens Kunstmuseum og Aarhus Universitet 2013-2016. Pr. 1.11.2016 tilbage som museumsinspektør ved Horsens Kunstmuseum.
Derudover har hun undervist, været kunstanmelder, arbejdet med kommunikation og projektledelse ved museer og i social- og sundhedssektoren.
Foredraget er baseret på nogle af resultaterne fra Kamma Overgaard Hansens 3-årige PhD-projekt om De Unge Vilde.

Foredraget er arrangeret i samarbejde mellem Viborg Kunsthal og Viborg Kunstforening.
Tilmelding nødvendig senest tirsdag den 21. februar på viborgkunsthal@viborg.dk