Bad Ceramics

15. oktober – 20. november 2005

Amatørkunst, generel formning, strukturbesættelse, popart, aftenskoleri og storytelling. Alt sammen nye strategier i unge samtidskunstneres forsøg på at skabe nye udtryksmuligheder med et materiale, der har en lang tradition bag sig som pottemageri og kunsthåndværk: ”Menneskets bedste ven” såvel i husholdningen som til pynt, fra tidernes morgen.

På udstillingen Bad Ceramics sættes fokus på nye æstetikker, som det grimme og revnede, når brugsværdien er sat på vågeblus. I nogle værker går keramikken i dialog med andre medier som maleri, installation og video.

Efter udstillingens åbning udkommer et katalog rigt illustreret med billeder fra udstillingen. Katalogteksten er skrevet at forfatter, cand. phil. i kunstteori Boris Boll-Johansen. Han skriver om

”Den døde masse, det spjættende liv - et essay om ler og keramik ”: ... Naturens tilstedeværelse i leret ytrer sig i praksis også på den måde, at leret undervejs i den formende proces vedblivende skjuler noget for den tilvirkende, for kunstneren, keramikeren.
Der kan være luftbobler og kemiske uhensigtsmæssigheder i det, og de åbenbarer sig først under brændingsprocessen, hvorfor man kan sige, at man ikke fuldstændigt kan betvinge ler, men altid er underlagt dets luner, hvilket er det samme som at sige, at naturen stadig er til stede med sit utæmmelige tilfældighedsprincip.
De udstillende kunstnere på Bad Ceramics underlægger sig dette princip, vil jeg mene. De begår ikke vold mod naturen, de vrider ikke armen om på leret. Det er således ikke sjusk, der får de keramiske skulpturer til at stritte, bule og krakelere, men respekt...”

Udstillingen er kurateret af billedkunstner Thomas Wolsing.

Bad Ceramics
15. oktober – 20. november 2005

Kunsthallen Brænderigården
Riddergade 8, Viborg
Åben: tirsdag – søndag 13.00 – 17.00
www.braenderigaarden.dk

Udstillingsleder Karen Lintrup

Udstillingen er støttet af Kunstrådets fagudvalg for billedkunst.

Sidst opdateret: 20.03.2014