Kejserens nye klæder

18. juni – 14. august 2005

KEJSERENS NYE KLÆDER
- krop og beklædning i gråzonen mellem design og installation.

H. C. Anderses eventyr Kejserens nye klæder er taget frem fra klædeskabet og støvet af til ny og spændene aktualitet på Kunsthallen Brænderigårdens sommerudstilling.

Kunsthallen Brænderigården har med ”glimt i øjet” sat fokus på den farverige gråzone mellem kunst, design, beklædning og installationskunst og inviteret designere og kunstnere, der på vidt forskellig måde arbejder med et tekstilt formsprog alle med udgangspunkt i kroppen.

Hvordan gøres mellemrum mellem mennesker psykologisk såvel som fysisk behagelige? Designtrioen Gopingpong arbejder med ”at komme hinanden ved”: Beklædningsobjekter det er muligt at gå, sidde og ligge i, som kommunikationsdesign mellem mennesker.

I Isabel Berglunds univers er verden foran dig forvandlet til ét stort håndholdt strikkeinteriør, som man kan gå ind i, og begå sig i!

Kambiz Kavkanis smukke tekstiltryk, som T-shirts af kropsdele, leder tankerne hen på dystre fremtidsvisioner om reservedele til mennesker: Hvor går grænsen mellem det naturlige og det kunstige?
Tøj, der med få greb i ærmet forvandler sig til nye teksturer og farve kombinationer viser Maria Wolf Rasmussen. Hun ”er altid på farten”, og hele garderoben skiftes i en håndvending!

Der er noget uudgrundeligt tragisk og smukt på færde i Karen Havskov Jensens pneumatisk forbundne skulpturer. Hybride kropslige strukturer sat i intravenøst kredsløb på gulvet udenfor hospitalssengen.

Overgangen mellem beklædning og installationskunst udviskes i den israelske kunstner Nelly Agassi’s kæmpekjole, der breder sig ud på gulvet som et landskab og puppehylster. Beklædning bliver til et indre landskab og skaber en poetisk overgang mellem krop og rum.

Det tekstile eksisterer sandelig også i computeranimation! I Jette Gejl Kristensens ”believe it or not” -agtige 3D-animation modellerer hun et stykke stof, der i rum og tid vrider og vender sig, så man ikke tror, det er muligt!

Der var engang en Kejser... kan man læse henslængt i Louise Campbells cool prinsestol, hvordan var det nu, at eventyret var? 

Grænserne udfordres og rykkes til fordel for nye sammenhænge og udtryk.

De deltagende designere og kunstnere på udstillingen Kejserens nye Klæder lever fuldt ud op til eventyrets morale - og godt det samme.

Gå på opdagelse i Andersens eventyr igen, igen - i ny forklædning: ”Ska’ det nu også være beklædning?” Slå synet og sanserne til - prøverummet er klar!

Kejserens nye Klæder
Kunsthallen Brænderigården 18. juni – 14. august 2005
Riddergade 8, 8800 Viborg, Tlf. 8725 2605
Tirsdag – fredag kl. 13 - 17

Karen Lintrup
Udstillingsleder

Sidst opdateret: 20.03.2014