Rygtet

7. maj - 12. juni

RYGTET

Hollandsk / Dansk nutidsgrafik

7. maj - 12. juni

Udstillingens titel ”Rygtet” henviser til forlydendet om den grafiske kunsts udvikling og placering som en væsentlig udtryksform i samtidskunsten. Efter en årrække med min-dre bevågenhed, utvivlsomt på grund af en stor interesse for at anvende uprøvede medier i kunsten, er grafikken i dag tilbage med fornyet styrke.

At rygtet taler sandt kan ses på den store grafikudstilling hvor 19 hollandske og danske kunstnere viser arbejder inden for den traditionelle grafik og den eksperimenterende.

Der vises således arbejder inden for træsnit, fotogravure, ætsninger og koldnålsraderinger. Dertil arbejder hvor teknikker blandes eksempelvis træsnit/koldnål, serigrafi/træsnit, litografi/ætsning/fotogravure, samt colografi/xerotypi.

Udover at belyse grafikkens position i samtidskunsten tager udstillingen sigte på at undersøge om der findes en kulturel identitet, som kommer til udtryk i de to landes grafiske kunst? Det vil sige, hvad er forskellene og lighederne, og eksisterer den i to små landes kunst, begge med en berømt grafisk tradition?

Udstillingen er arrangeret på baggrund af, at Danmark og Holland for 400 år siden indledte diplomatiske forbindelser en begivenhed, som markeres ved forskellige arrangementer bl. a. udstillingen ”Rygtet”.

Grafikudstillingen ”Rygtet” har premiere i Danmark på Kunsthallen Brænderigården, hvorefter den vises på Gjethuset, Frederiksværk, CODA, Apeldoorns Museum, Apeldoorn, Holland og Stadtmuseum Borken, Borken Tyskland.

De deltagende kunstnere er:

John Olsen, Wouter van Riessen, Lars Grenaa, Gerda ten Thije, Tine Hind, Rob Voerman, Steen Rasmussen, Jasper van der Graaf, Poul Skov Sørensen, Rinke Nijburg, Mette Winckelmann, Peter Jordaan, Finn Naur Petersen, Ad Gerritsen, Erika Severin, Camiel M Andriessen, Eske Kath, Pieter Becks, Sys Hindsbo, Cees Andriessen.

”Rygtet”

Kunsthallen Brænderigården er 7. maj til 12. juni 2005.

Riddergade 8, Viborg, tirsdag – søndag kl. 13-17

www.braenderigaarden.dk

I udstillingsperioden kan man ydermere se grafik på Skovgaard Museet til 22. maj 2005

 

 

Sidst opdateret: 20.03.2014