Gunhild Rudjord

Gunhild Rudjord

8. april 2006 – 6. juni 2006

Gunhild Rudjord har i en årrække været tilknyttet Tommerup Teglværk, nu Tommerup Keramiske Værksted. Hun er i dag medejer. Gennem årene har hun bistået kunstnere som Bjørn Nørgaard, Peter Brandes og Nils Erik Gjerdevik med at udføre store keramiske værker. Kunstnerne har især trukket på Gunhild Rudjords store viden om glasurer.

Man kunne forvente, at samarbejdet med disse kunstnere ville sætte spor i Gunhild Rudjords værker. Det er imidlertid ikke tilfældet. Hendes smukke keramiske arbejder, store krukker og fade, er bærere af et helt unikt og personligt udtryk, der vidner om en enestående beherskelse af lerets og glasurens muligheder.

I 1990 erne kunne glasurens ornamenter have træk fra keramiske arbejder udført af Thorvald Bindesbøll (1846–1908). Gunhild Rudjord vedkender sig gerne inspirationen fra denne berømte danske designer, men har siden videreudviklet sit helt eget kunstneriske sprog.

I 2006 er det 25 år siden, Gunhild Rudjord kom til Danmark, og begyndte at lave keramik. Denne begivenhed markerer Kunsthallen Brænderigården med en stor retrospektiv udstilling, som viser ældre og helt nye arbejder.

I forbindelse med udstillingen udgives der et omfattende katalog med tekst af billedkunstner Maja Lisa Engelhardt samt et fyldigt billedmateriale.

Udstillingen med Gunhild Rudjords keramiske arbejder kan ses i perioden 8. april – 6. juni på

Kunsthallen Brænderigården,
Riddergade 8, Viborg
tirs.-sø. 13. – 17.
www. braenderigaarden.dk

Udstillingen er arrangeret af Kunsthallen Brænderigården i samarbejde med
Viborg Kunstforening.

Brænderigården er støttet af Kunststyrelsen, fagudvalget for billedkunst

Statens Kunstråd

Sidst opdateret: 27.03.2014