KOVIKAVI konferencen

KoViKaVi

7. oktober 2006 – 19. november 2006

Danmark og Litauen har indgået en aftale om et udstillingsprojekt med titlen KOVIKAVI –konferencen. Titlen refererer til de 2 nuværende og gamle hovedstæder henholdsvis København og Vilnius samt Viborg og Kaunas.

Idéoplægget tager udgangspunkt i allerede eksisterende kontakter mellem en gruppe baltiske og danske kunstnere, hvoraf flere tog del i udstillingen ”Min Tid Som Pilot”, der fandt sted i 1991 i København. Det var den første dansk – baltiske udstilling med professionelle kunstnere. Initiativet til udstillingen kom fra danske kunstnere, nu 15 år efter
er det kunstnere fra Litauen, der har foreslået at udstillingsaktiviteten tages op på ny.

Med EU har vi fået fælles vilkår, hvilket KOVIKAVI- konferencen refererer til. Konceptet skal således ses som en kunstnerisk tilgang til en synliggørelse af det europæiske samarbejde Der vil blive taget spørgsmål op som eksempelvis harmonisering af udsigter, herunder horisonter og grænseløse rum.

KOVIKAVI-konferencen er et udstillingsprojekt, der skal forstås som en kunstnerisk ”traktat”, der skal danne udgangspunkt for en udvidelse til andre europæiske lande, efter visningen på Kunsthallen Brænderigården i Viborg, efteråret 2006 og i Kaunas, Litauen foråret 2007. Herefter er det således planen, at udstillingen skal fortsætte til Tallinn, Estland og videre rundt i Europa.

Udstillingens værker er opbygget af enkeltværker og arbejder udført i fællesskab. Med hensyn til finansieringen af udstillingen dækkes udgifterne af de respektive lande.

De deltagende kunstnere er:
Jonas Gasiunas (LT), Mindaugas Snipas (LT), Egle Ridikaite (LT), Urmas Muru (ES), Jaak Arro (ES), Urmas Muru (ES), Marko Mäetamm (ES), Kaido Ole (ES), Raul Rajangu (ES), Toni Larsen (DK), Svend Danielsen (DK), Søren Ankarfeldt (DK), Peter Stuhr (DK)

KOVIKAVI-konferencen er kurateret af: Mindaugas Snipas (LT), Jonas Gasiunas (LT) samt Peter Stuhr (DK).

Der er udarbejdet et katalog, som dokumenterer udstillingen og de allerede eksisterende relationer kunstnerne imellem.   

Yderligere information ved henvendelse til udstillingsleder Karen Lintrup 8725 2606
kli@viborgkommune.dk

Sidst opdateret: 27.03.2014