Punktnedslag

Punktnedslag

4. marts 2006 – 2. april 2006

I anledning af billedkunstner Felix Pedersens 60 års fødselsdag viser Viborg Kunstforening en omfattende præsentation af kunstnerens værker på Kunsthallen Brænderigården.

Man kunne forvente, at der er tale om en retrospektiv udstilling, der gør status over mange års arbejde med kunsten. Det er imidlertid ikke tilfældet, for som udstillingens titel bl.a. henviser til, er der kun tale om ”Punktnedslag” d.v.s. enkelte værker fra tidligere i karrieren, som perspektiverer Felix Pedersens kunstneriske værk. Det er således hovedsageligt
nyere og helt nye værker, der vises på udstillingen.

På udstillingen har Felix Pedersen genskabt et rum, som han havde installeret på ”Charlottenborg 200” i 1969, året før debuten på KE. Han viser her en sofa oversået med karse
 - et økologisk sofastykke -. I installationen indgår ydermere en skraldepose og cigaretplakater.

”Punktnedslag” kan også forstås som en henvisning til de mange genrer, som Felix Pedersen arbejder med. På udstillingen ses bl.a. store malerier med tekster ind over billedet. Disse værker er baseret på et idemæssigt indhold. Dertil viser han store lærreder med landskabsabstraktioner, herunder en serie med titlen ”Skoven lige nu”, store tegninger her en serie med titlen ”Recreate the World” samt en række mindre objekter.

I mødet med Felix Pedersens kunstneriske værk kan man iagttage, at naturen til stadighed har været hans inspirationskilde. Udtryksformen kan som nævnt være forskellig, men det organiske er altid til stede i hans værker til tider henvisende til makrokosmos, eller det kan være et mikrokosmos, en synliggørelse af biologiske elementer.

Felix Pedersen bor i omegnen af Viborg i nærheden af Limfjorden, men hans arbejdsområde strækker sig langt ud over det lokale. Hans udstillingsvirksomhed nationalt som internationalt er omfattende, og han har udført flere betydelige udsmykninger, som f.eks. udsmykningen i Vestre Landsret i Viborg.

Udstillingen ”Punktnedslag” kan ses fra den 4. marts – 2. april
på Kunsthallen Brænderigården, Riddergade 8, Viborg, tirsdag – søndag kl. 13.00 – 17.00
www.braenderigaarden.dk

Sidst opdateret: 27.03.2014