En familiehistorie

En familiehistorie

20. januar 2007 – 4. marts 2007

Udstillingen er et kunstnerisk projekt, som undersøger dokumentargenren og portrætformen. Fotografens, lægens og hendes egen fortælling bidrager til et mangfoldigt billede af personen Beth.

Et fotografi viser en prostitueret, som netop har fixet, men afslører ikke hvad hun tænker på og drømmer om. Det gør derimod hendes videodagbog. Familiebillederne viser en ganske almindelig familie i Danmark, mens lægejournalerne beretter om en belastet familie i opløsning.

De forskellige synsvinkler supplerer hinanden og skaber tilsammen et mangefacetteret portræt af personen Beth.

Beth som er født i 1949, kom fra et fattigt hjem og røg ud og ind af forskellige børnehjem og institutioner fra hun var blot fire år gammel. Igennem sin barndom og ungdom er Beth blevet ydmyget og misbrugt. Allerede som 17-årig prostituerede hun sig for at skaffe penge til sit stofmisbrug. Beth har været på kant med døden flere gange pga. sit hårde liv. Men historien om Beth er også historien om en kvinde, som er i besiddelse af en urkraft og et ønske om at leve og elske.

Et helt liv udfolder sig i udstillingen og bliver til et komplet socialt dokument, hvor de forskellige virkemidler og udtryk fortæller Beths historie fra flere synsvinkler. Nogle af Klichs fotografier er smukke, ekspressive og skræmmende, mens andre er helt almindelige familiefotos.

Klich formår at tilføre sine motiver æstetisk og kunstnerisk værdi via lyssætning og komposition. Billederne giver stof til eftertanke over problematikker i samfundet og hos individet. Med sine fotografier viser Klich os det, vi helst vil gemme væk.

Ud over Kent Klichs fotografier indgår nogle af lægen Svend Heinilds journaler gennem 20 år om Beth og hendes familie på udstillingen sammen med tekster af forfatteren Kim Fupz Aakeson. Central i udstillingen er dokumentarfilmen Beths dagbog (varighed 32 min) af Beth, Mikala Krogh og Kent Klich. Beths Dagbog er kåret til den bedste dokumentarfilm i 2006 ved den nylig afholdte GULDDOK-prisuddeling.

Udstillingen ledsages at et katalog med billeder og tekst af Mette Sandbye.

Den er støttet af Det Danske Filminstitut, Hasselblad Foundation, Kunststyrelsen/Billedkunstudvalget, Kultursamvirket i Viborg.
Yderligere information henvendelse til Karen Lintrup tlf.8725 2606
mail: kli@viborg.dkKent Klich: En familiehistorie kan ses fra 20.januar til 4. marts 2007
Kunsthallen Brænderigården Riddergade 2, 8800 Viborg
Tirsdag til søndag kl. 13-17

Sidst opdateret: 12.03.2014