Kærlighed

Kærlighed

28. april 2007 – 17. juni 2007

På udstillingen, hvor hver kunstner har sit rum, bliver Kærlighed belyst fra mange indfaldsvinkler. Plakaten af Kaspar Bonnèn med titlen "Jeg vil have mere Kærlighed", udtrykker på håndfast vis og med megen energi, at vi ikke får nok kærlighed. Han udstiller malerier og foto.

Ved Ferniseringen vil Lillibeth Cuenca Rasmussen fremføre sit show "Absolute Exotic", hvor hun i dans, ord og billede arbejder med klicheen om det eksotiske. I hip-hop genrens befriende form, viser hun en stærk kvinde, som er blevet forladt af sin kæreste, men fravælger offerrollen. Lillibeth Cuenca Rasmussen er fra Filippinerne, og problemer med anden etnisk baggrund berøres. Efter Ferniseringen vises showet som video. Dette har tidligere været vist på Statens Museum for Kunst og Brooklyn Museum, New York.

Heine Klausen er fascineret af tatoveringer, og viser i collager denne tekniks billeder. Her er kærligheden voldsom, banal og kompliceret udtrykt på kroppen. Han udstiller desuden skulpturer i træ.

Lone Høyer Hansen udstiller i sit kærlighedsrum skulptur og relieffer i neon og træ. En kinesisk poet underbygger rummets indhold i digtet:
mit hjerte følger dit
som krop og skygge

Martin Erik Andersens udtryk er åndeligt. Med brug af mange materialer, bl.a. neon, strik og stål, viser han sit forhold til kærlighed som et forløb, en proces, noget uhåndgribeligt og med en lysende energi. Et af værkerne har titlen "Death is not the end - God is love"

Dorte Jelstrup viser store tegninger og installationer. Hendes udtryk om kærlighed er af utrolig skønhed, smukke mænd og kvinder i smukke omgivelser - men lige under overfladen ligger smerten og angsten.

Michael Kirkegaard bruger den gamle metafor med blomsten og bierne. Han viser særdeles smukke foto af roser, og andre med bikuber. Samtidig lyder summen af bier i rummet.

KÆRLIGHED 28. APRIL – 17. JUNI 2007
Kunsthallen Brænderigården, Riddergade 8, Viborg tirsdag - søndag 13 - 17

Yderligere information ved henvendelse til udstillingsleder Karen Lintrup
Tlf. 87 25 26 06  mail: kli@viborgkommune.dk

Udstilling samt katalog er støttet af Kunststyrelsen, fagudvalget for billedkunst.

Sidst opdateret: 12.03.2014