Extended Color

Malene Bach

22. august - 4. oktober 2009

Malene Bachs praksis de sidste 10-12 år har været med til at etablere det udvidede felt for maleriet. Hun har arbejdet rumligt med maleriet i tredimensionale objekter og installationer, ligesom hun har udfoldet maleriets potentialer i møbeldesign og computeranimationer.

Med udstillingen på Brænderigården fører Malene Bach erfaringerne fra det udvidede maleriske rum ind i det traditionelle maleriske rum udgjort af maling på lærred. Overlapninger, transparens, koloristiske samspil og variable praksisser åbner nu maleriets rum for en radikal ny og foranderlig rumlig erfaring på det traditionelle lærred. Farverne, praksisformerne og de mangfoldige rumligheder forenes i en ny visuel kompleksitet, hvor harmonier og klange fra tidligere kan genkendes, men har fundet et helt nyt udtryk.

Hovedparten af udstillingen vil bestå af nye malerier udformet specifikt til Brænderigårdens udstillingsrum, så de danner en samlet malerisk installation. Desuden vil udstillingen danne ramme for premieren på installationen MOTION PICTURE, en flash/vector animation i et 23 min. langt loop, med lyd skabt og installeret til filmen af musikerne Lotte Anker og Jakob Riis. De vil til åbningen opføre stykket live.

I forbindelse med ferniseringen udkommer bogen Malene Bach – Extended Color, udgivet på forlaget REVOLVER publishing by VVV, med redaktion og tekst af Ditte Vilstrup Holm.

Malene Bach – Extended Color kan ses i perioden 22. august – 4. oktober 2009 på Kunsthal Brænderigården, Riddergade 8, 8800 Viborg. Tirsdag – søndag 13-17.

Yderligere information om udstillingen ved henvendelse til udstillingsleder Karen Lintrup, tlf. 87 87 32 20, mail: kli@viborg.dk eller kurator / formidler Bodil Monrad, tlf. 87 87 32 23, mail: 3bm@viborg.dk

Udstillingen er støttet af:

Augustinus Fonden 

Statens Kunstråd

Sidst opdateret: 05.03.2014