Monkey

Monkey

6. november 2010 - 9. januar 2011

Per Morten Abrahamsen har gennem flere årtier sat sit præg på dansk fotografi. Han slog for alvor igennem med sine iscenesatte portrætter af fremtrædende personligheder og har siden, gennem sin helt unikke tilgang til fotografiet, formået at skabe kunstnerisk fornyelse indenfor talrige fotografiske genrer.

På Kunsthal Brænderigården vil man kunne opleve en større præsentation af de iscenesatte portrætter samt en række nye fotografier og installationer, udviklet til udstillingen ”Aben i familien”, vist på Det Nationale Fotomuseum i Den Sorte Diamant fra 13. januar til 20. februar 2010.

Som noget helt særligt vises de fire fotografier af 9 kendte kvinder, der netop er blevet bortauktioneret til fordel for Kræftens Bekæmpelses Støt Brysterne-kampagne

Derudover vises serien "Monkey", en selviscenesat dokumentation af situationer, hvor kunstneren er på ferie med familien og "aben" i bogstaveligste forstand er med. Serien er et tydeligt udtryk for, hvordan Per Morten Abrahamsen nyfortolker familie-rejsefotografiets billedsprog med en befriende humor og en stilsikkerhed, der igen understreger hans helt særlige evne til at bruge virkeligheden som kulisse for sit arrangerede fotografi.

I en artikel i udstillingens katalog skriver fotograf Henrik Saxgren om kollegaen under overskriften
”Per Morten Abrahamsen bryder pænheden i fotografiet.”  Han siger bl.a.:  ” ---. Der hersker en pænhed i fotografiet, som i den grad har brug for at blive udfordret. Per Morten Abrahamsen formår med udstillingen, ’Aben i familien’ at udfordre og bryde med denne pænhed. Og han gør det med humor.” Henrik Saxgren siger ydermere.: ”Per Morten Abrahamsen er et legende menneske og har skabt sig et navn via sin iderigdom og sin evne til at omsætte sine ofte spektakulære ideer i et appellerende billedsprog. Med en beundringsværdig energi og stor evne til at lade sig inspirere af både film- og billedkunst, er han i perioder i stand til nærmest at sprøjte nye tusindehovede rebusbilleder ud - uden at gentage sig selv.”

I udstillingen ”Monkey” bryder fotografen Per Morten Abrahamsen med fotografiets traditionelle todimensionelle univers og folder det ud i magiske rumlige installationer, der tilmed tilføjes bevægelse som en fjerde dimension.  I Kunsthal Brænderigårdens rummelige østfløj kan man se disse installationer, der på særlig vis inddrager fotografiet.

Per Morten Abrahamsens udstilling på Kunsthal Brænderigården giver således et mangefacetteret billede af kunstnerens fotografiske virke. Det er værker, som aldrig forekommer ligegyldige, idet de på unik vis gennem en humoristisk vinkel giver stof til eftertanke.

Udstillingen ”Monkey” ved Per Morten Abrahamsen kan ses på Kunsthal Brænderigården, Riddergade 8, 8800 Viborg i perioden 6. november 2010 til 9. januar 2011. Tirsdag til søndag kl. 13.00 – 17.00.

Åbningstider jul og nytår:
24. og 25. december: Lukket
26. - 30. december (også mandag d. 27. december): Åbent kl. 13 - 17
31. december -1. januar: Lukket

I udstillingsperioden vil der være særarrangementer, som annonceres løbende på www.braenderigaarden.dk.

Nærmere information om udstillingen kan ses på www.braenderigaarden.dk eller ved henvendelse til
udstillingsleder Karen Lintrup 87 87 32 20, kli@viborg.dk eller kurator & formidler Bodil Johanne Monrad
87 87 32 23, 3bm@viborg.dk.

Udstillingen er støttet af:

 Statens Kunstråd      Monkey

 

 Monkey           Monkey

                    

Læs mere om Per Morten Abrahamsen her

 

Sidst opdateret: 27.02.2014