På den ene side og på den anden side

Marianne Jørgensen

23. januar - 14. marts 2010

Udstillingen ”På den ene side og på den anden side” præsenterer et stort kunstprojekt, sat i scene af billedkunstner Marianne Jørgensen.

Markerne på den ene side af Marianne Jørgensens hjem i udkanten af Viby J. er gennem de sidste par år blevet omdannet til et nyt boligområde med parcelhuse, lave etagebyggerier, institutioner og fællesarealer. På blot to år er området således blevet forvandlet til et nyt forstadskvarter.
Marianne Jørgensen har fulgt denne forvandling af hendes nærområde tæt. Hun har foretaget videooptagelser og daglige fotograferinger, der dokumenterer de voldsomme forandringer fra mark til nybyggerkvarter.

På sin egen mark ved siden af nybyggerkvarteret har Marianne Jørgensen derefter sat sit eget, alternative byggeprojekt igang. Som afsæt for hele projektet har hun ved hjælp af sprængninger skabt en art hovedvejsystemer. Vejsystemerne danner ordene  love alley, og er grundlaget for den ’udstykning’, der er næste trin. Ligesom planlæggerne på den anden side involverer hun adskillige slags fagfolk i arbejdet, bl.a. flere kunstnerkollegaer, arkitekter og filosoffer, alle med en særlig interesse i landskab og by. På hver deres jordlod (3x3m) har de lavet fornyende og overraskende indgreb i natur/by, eller har udformet særlige byggekonstruktioner, til at bygge/plante miniature huse/haver. Ved således at mime planlæggernes arbejdsproces, men bruge den anderledes, ønsker Marianne Jørgensen at nå frem til et andet slags livsrum, og stille anarki og tilfældighed overfor forudbestemt orden og tilrettelæggelse.

På Brænderigården vil forskellige former for dokumentation, objekter, fotografier og tegninger fra projektet blive vist sammen med en udførlig model af området i og omkring love alley. Med denne store præsentation af Marianne Jørgensens projekt vil udstillingen give anledning til fornyede diskussioner om hvordan vi bor, hvad hjemlighed er, og hvilken mening forskellige måder at bo på giver.

På den ene side og på den anden side kan ses i perioden 23. januar – 14. marts 2010 på Kunsthal Brænderigården, Riddergade 8, 8800 Viborg. Tirsdag – søndag 13-17.

Yderligere information om udstillingen ved henvendelse til udstillingsleder Karen Lintrup
tlf. 87 87 32 20, mail: kli@viborg.dk eller kurator & formidler Bodil Monrad, tlf. 87 87 32 23,
mail: 3bm@viborg.dk

Læs mere om Marianne Jørgensen

Hør Marie Højlund spille til åbningen af udstillingen d. 23. januar:

Udstillingen er støttet af:

Statens Kunstråd

Marianne Jørgensen       Marianne Jørgensen     

Marianne Jørgensen

 

 

Sidst opdateret: 27.02.2014