A Kick out of Africa

A Kick out of Africa

1. juni - 28. august 2011

I Kunsthal Brænderigårdens hovedfløj åbner en udstilling med farverige fotografier af fodboldscener fra Afrika. Fotograf Tine Hardens intention med værkerne er at vise fodboldens betydning i Afrika og at fodbold binder kontinentet sammen.

Tine Harden har rejst i 2 år gennem 11 lande i Afrika for at dokumentere, at der bliver spillet fodbold overalt i Afrika. Hun har fotograferet landsholdene, der spiller foran titusindvis af fans, amputerede fodboldspillere i Sierra Leone samt taget billeder i slumområderne, hvor børnene spiller med flasker som bolde.

Tine Hardens mesterlige registreringer er samlet i en meget velanmeldt bog A KICK OUT OF AFRICA, der er udkommet i 2010 som en fejring af VM i Sydafrika dette år.

Det er værker fra denne bog, der vises på Kunsthal Brænderigården blæst op i 22 store prints. Derudover vil udstillingen indeholde 1 installation i form af et fodboldmål, hvor det vil være muligt at forsøge sig med målscoringer.

Tine Harden (født 1960) har været pressefotograf på Politiken. Hun har flere gange vundet og været nomineret i forskellige kategorier i forbindelse med Årets Pressefoto. Tine Harden har en lang række udstillinger bag sig og har bidraget til flere bogudgivelser. Derudover er hun en efterspurgt og anerkendt freelance fotograf.

Udstillingen kan ses i perioden 1. juni - 28. august 2011.

Yderligere information ved henvendelse til udstillingsleder Karen Lintrup, tlf. 87 87 32 20, mail: kli@viborg.dk eller kurator & formidler Bodil Monrad, tlf. 87 87 32 23, mail: 3bm@viborg.dk

 

Udstillingen er støttet af:

Statens Kunstråd      Nordea Fonden

Sidst opdateret: 25.03.2014