Artstamp.dk + Guest

art stamp

15. april - 22. maj 2011

Kunsthal Brænderigården viser i Trappegalleriet den første større Artstamp.dk udstilling herhjemme. Artstamp.dk arbejder med at sætte samtids-kunsten på frimærker, også kendt som Artistamp.

Artstamp.dk blev grundlagt i 2007 af Sam Jedig fra galleriet Stalke Out Of Space. Det opstod som et  nytænkende kunstprojekt i Danmark, hvor rammerne for kunst udvides og diskuteres. Kunsten er i denne sammenhæng ikke kun isoleret i udstillingsrummet, men bliver en del af verden og reflekterer og påvirker den.

Sam Jedig har med Artstamp.dk etableret et kunstprojekt, hvor der arbejdes med at skabe nye relationer mellem kunsten og publikum, såvel som mellem kunstner og værk. I Artstamp.dk udfordres både verden og kunstner: Kunstnerne udfordres til at forholde sig til en ny ramme, og formidlingen skaber et uventet møde i det offentlige rum, fordi den adopterer de konventionelle frimærkers funktionalitet.

Artstamp.dk trækker på den mail art-tradition, der opstod i 1960erne, dels som et modtræk til den kommercielle kunsts eksklusivitet, dels som et socialt eksperiment, hvis materiale var brevudvekslingens særlige form for personlige kommunikation

På Kunsthal Brænderigården viser Sam Jedig en støre værkgruppe af Artistamp og mail art  kuverter fra perioden 2007- og frem til de nyeste produktioner. Fra Artstamp.dk guest program præsenteres kunstnere som Søren Dahlgaard, Albert Mertz, Barbara Anna Husar, Thorbjørn Lausten, Jes Brinch, Dove Bradshaw, Lone Mertz, William Anthony, Berit Heggenhougen Jensen, Nikolaj Recke, Flemming Brusgaard, Bella Angora, Iv Toshain, Mogen Otto Nielsen, Vu Thi Trang, Sebastian Quedenbaum, Christian Falsnaes og Jeannette Ehlers.

I kataloget til udstillingen skriver Jacob Lillemose:

” I en tid hvor Internettet er ved at gøre postsystemet overflødigt, kan det synes nostalgisk, hvis ikke ligefrem anakronistisk at lave kunst på og med det papirbaserede frimærke, men teknologiens progression har ikke gjort den menneskelige kommunikation mellem afsender og modtager mindre vigtig. Og gennem sin æstetiske udforskning af frimærkets muligheder pointerer Artstamp.dk, at værdien af denne kommunikation ikke er et spørgsmål om at benytte sig af stadig mere avanceret teknologi, men om at udtrykke noget om den verden vi lever i, der kan anspore en udvidet diskussion.”

Udstillingen åbnes af Sam Jedig fredag den 15. april kl 15

ARTSTAMP.DK+GUEST kan ses i Trappegalleriet på Kunsthal Brænderigården, Riddergade 8, 8800 Viborg i perioden 15. april – 22. maj 2011, tirsdag – søndag 13.00 -17.00

Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Viborg Kunstforening

Artstamp.dk hjemmeside: www. Artstamp.dk

Nærmere information om udstillingen kan ses på www. braenderigaarden.dk eller ved henvendelse til udstillingsleder Karen Lintrup 87 87 32 20, kli@viborg.dk og kurator & formidler Bodil Johanne Monrad 87 87 32 23, 3bm@viborg.dk

Udstillingen er støttet af:

Statens Kunstråd

Sidst opdateret: 26.02.2014