Color Flow

Karin Olesen

1. november - 14. december

v. Karin Olesen / Amanda MO 

COLORFLOW er den første i en række af videoer med fællestitlen Dadamama.
Videoerne er frembragt med low-tech metoder, idet Karin Olesen filmer meterlange opstillinger af mange forskelligartede genstande, som fx. frugt, affald, spejle eller friske blomster i krystalskåle med farvet vand. Billedfladen holdes primært i gyldne farver. Alt filmes i full-HD med forskellige linser og filtre, optagelserne klippes og efterbearbejdes næsten ikke.

Amanda Munkgaard Olesen har skabt et soundscape, som i sig selv ikke har noget musikalsk formforløb, men snarere er en lydcollage af svært bestemmelige fragmenter med en kvindelig sangstemme akkompagneret af instrumentale og reale lyde, sammensat, så billede og lyd giver plads og liv til hinanden.

Om projektet siger Karin Olesen:
”Tilsammen skaber lyd og billeder et flygtigt indblik i en fremmed verden, med sin helt egen indre logik, skjult for det menneskelige ønske om begrebsdannelse og konkretisme. Navnet Dadamama er som et ord uden konkret betydning valgt for at understrege en legende, abstrakt proces, men det trækker tillige tråde til Dadaismens ønske om en kunst befriet for meningsdannelse og logik, en stræben mod en a priori, førbevidst tilstand.”

Værket vises i Kunsthal Brænderigårdens Trappegalleri. Videoen er synlig udefra, og interaktiv i den forstand, at musikken aktiveres af forbipasserende vha. en bevægelsessensor.Sidst opdateret: 20.02.2014