The Sea is a Stereo

Mounira al Solh

1. juni - 28. august 2011

Et humoristisk og tankevækkende videoværk om livet i Beirut, lavet af den libanesiske kunstner Mounira Al Solh

Videoværket ”The Sea is a Stereo” af den libanesiske kunstner Mounira Al Solh introducerer os for en gruppe mænd i Beirut, der svømmer ud for kysten hver dag uanset omstændighederne: regn, vind eller krig. Deres besættelse af en daglig svømmetur bliver i videoen til et spørgsmål om muligheden for at leve et "normalt" liv i deres land.

Værket kommenterer samtidig kunstnerens egen identitet som libanesisk kvinde og kunstner, en migrant der oplever sit hjemlands politiske og militære ustabilitet. Mounira Al Solhs værk er karakteriseret ved en stil der kombinerer selviagttagelse, fortælling og et konstant spil mellem virkelighed og fiktion, behandlet på en legende og tilsyneladende uforbeholden måde.

Mounira Al Solh (f. 1978 i Beirut) studerede maleri på det Libanesiske Universitet i Beirut (LB), og Fine Arts på Gerrit Rietveld Academy i Amsterdam (NL). Med sine installationer og videoværker har hun deltaget i flere udstillinger, bl.a. på Istanbul Biennalen 2009 og den Libanesiske pavillon på Venedig Biennalen.

Udstillingen ”THE SEA IS A STEREO” kan ses på Kunsthal Brænderigården, Riddergade 8, 8800 Viborg i perioden 1. juni - 28. august 2011. Tirsdag til søndag kl. 13.00 – 17.00.

Sidst opdateret: 25.03.2014