Morgenrund

Malene Heide


20. marts - 12. april 2012

I Kunsthal Brænderigårdens trappegalleri, viser vi fra den 20. marts det fotografiske værk ”Morgenrund” af Malene Jorck Heide-Jørgensen.

Serien ”Morgenrund” afsøger på flere planer forholdet mellem cirklen og kvadratet.

Det menneskelige øje opfatter ikke verden som firkantet, nethinden er rund, ligesom de billeder der dannes på nethinden er nærmere runde end firkantede. Kameraets blændehul er ligeledes rundt. Men bagvæggen i kameraet er firkantet. Fotografiet er traditionelt set firkantet. Malene Jorck Heide-Jørgensen undersøger med serien ”Morgenrund” dette paradoksale forhold mellem det menneskelige syn og fotografiets form.

Titlen ”Morgenrund” refererer også til bevidsthedstilstanden lige efter opvågnen, men inden bevidstheden underlægges virkelighedens strukturerede skematiske tankebaner. Der hvor nattens mystiske drømmebilleder stadig flimrer i bevidstheden og blander sig med hverdagens håndgribelige genstande.

En tilstand der - måske - kan beskrives som ”rund”?

Malene Jorck Heide-Jørgensen er uddannet fra Glasgow School of Art i 2006 og har siden udstillet i både ind- og udland. Hendes tilgang til fotografiet ligger i spændingsfeltet mellem det poetiske og det konceptuelle.

 

Trappegalleriet er åbent efter aftale frem til d. 30. marts. Herefter er der åbent i Kunsthal Brænderigårdens åbningstid, tirsdag-søndag kl. 13-17. (mandag lukket).

Sidst opdateret: 20.02.2014