Nine Dragon Heads

Nine dragon heads

17. november - 20. januar

Som en del af kunstnernetværket ”Nine Dragon Heads” ønsker de tre  koreanske kunstnere, PARK Byoung Uk, KAM Yeon-Hee og SIM Jae-Bun at rette opmærksomheden mod de spirituelle og miljømæssige konsekvenser af den globaliserede verden.

Bag navnet Nine Dragon Heads ligger en fortælling om den sydkoreanske regerings tilsidesættelse af kultur og natur til fordel for “fremskridtet”. For at bygge et kraftværk valgte regeringen at oversvømme de kulturelt værdifulde grotter “Nine Dragon Heads”.

Kunstnergruppen Nine Dragon Heads med hovedmanden Park Byung Uk arbejder derfor specifikt med at skabe et globalt kunstnerisk netværk, der retter opmærksomheden mod naturen og miljømæssige problematikker. Med repræsentanter over hele verden rettes et kunstnerisk blik på nutidens globale udfordringer.

Medlemmerne af Nine Dragon Heads benytter sig af forskellige kunsteriske greb, bl.a. performance og publikumsinddragelse. Koblingen mellem det vestlige kunstgreb og en asiatisk/buddhistisk tilgang til naturen skaber et unikt og givende blik på verden og en interessant indgang til nogle af de problematikker, vi dagligt bliver konfronteret med.

I deres udstiling på Kunsthal Brænderigården vil de bl.a. vise videoer og objekter, som også indgår i deres performances.

Sidst opdateret: 18.02.2014