Tilværelsens gårdhave

Indhold

Østfløjen, 10. november 2012 - 20. januar 2013

Tilværelsens Gårdhave

v/ billedkunstner Jørgen Hansen

Landskab om livet

Jørgen Hansens udstilling kan med hans egne ord beskrives som et ”landskab om livet”. Leret præsenteres i en lang sekvens af foranderlige stader, fra rålerets skrøbelige krop, gennem brændingens transformation til et hårdt, glaseret og evig holdbart materiale. Forandringsprocessen genererer en konstant foranderlig fortælling om historie, forgængelighed, transformation og fornyelse.

Tilværelsens Gårdhave

Titlen Tilværelsens Gårdhave refererer til rummets arkitektur, som med sin højde og søjler kan minde om østens paladser. De fem mandshøje træer er opbygget og brændt udenfor på gårdspladsen ved Kunsthal Brænderigården i sommer og har derfor en særlig stedsspecifik betydning.

Spændvidden mellem lerets magi og jordbundethed

Herudover omfatter udstillingen bl.a. elementer som fisk, fugle, træer, krukker og fade i bløde organiske former med farver fra sart rosa til dybe gule og grønne toner. Glasurens uforudsigelige overflade og farverigdom efter brændingen bringer en drømmeagtig lethed over mange af værkerne, der kontrasteres af grå rålersfade i dagligdags jordfarver, hvorved der skabes en spændvidde mellem lerets magi og jordbundethed.


Sidst opdateret: 18.02.2014