When Time Stops and Time Is Never Ending

Benny-Dröscher.-Recalculating-(5),-2012.

13. april - 9. juni 2013 (Hovedfløjen)

Benny Dröschers univers

Når man betragter Dröschers værker opstår der for det meste nye oplevelser af noget allerede kendt, som når man ser verden gennem en prisme. Naturens orden får en ny betydning i Dröschers univers, hvor lyse baggrunde og mørke huller giver ro til eftertanke. Samtidig emmer motiverne af legende lethed og en svag ubalance, som ophæves af en tilsyneladende vægtløshed.

Udstillingen When Time Stops and Time is Never Ending viser sammen med helt nyproducerede malerier en række væsentlige værker fra 2007 og frem.

Let us suppose, then, we are Dreaming

Bl.a. kan man se værket Let us Suppose, then, we are Dreaming (4), 2009. Det vækker minder om varme sommerdage, hvor man ligger på ryggen i det grønne græs og kigger op i den uendelige himmel med små hvide skyer i evig forandring.

Fuglene synger, og man gennemskylles af følelsen af sommer og lethed – åben for, hvad der måtte komme forbi.

Trods dette første indtryk af lethed og tilsyneladende idyl rummer værket en dobbelthed; den trygge sommerdag er ikke, som den plejer at være. For en birkestamme, en grankogle og en svamp svæver i luften sammen med fugle, sommerfugle og abstrakte maleriske tegn.  

Katalog

Dröschers værker er repræsenteret på museer såvel som i en række betydelige private samlinger. I forbindelse med udstillingen udgives et rigt illustreret katalog, som kan købes i butikken eller bestilles via hjemmesiden.

 

 

Sidst opdateret: 25.03.2014