Fra Viborg til Verden

John Kenn Mortensen

28. august - 26. oktober 2014

Viborg Kunsthal udstiller film, spil og tegninger fra Viborgs animationsmiljø med stadigt større international gennemslagskraft.

De seneste år er en lang række små og store succeshistorier vokset ud af miljøet omkring Viborgs The Animation Workshop. Udstillingen ”Fra Viborg til Verden” præsenterer fem projekter, der på hver deres måde har vakt global genklang.

For eksempel afgangsfilmen ”Train Bombing”, som senere blev videreudviklet til ”Subway Surfers”, sidste års 2.-mest downloadede iPhone/iPad-spil i verden – og én af de største danske spilsucceser nogensinde.

Eller stop motion-filmen ”Hollow Land”, der er lavet i animationsværkstedet Open Workshop og blev shortlistet til en Oscar.

Monstre og barbarer

Udstillet er også materiale fra arbejdet med ”Ronal Barbaren”, nyeste projekt fra makkerparret Thorbjørn Christoffersen og Kresten Vestbjerg Andersen, der er uddannede i Viborg og siden har stået bag kæmpe-succeser som ”Terkel i knibe” og ”Rejsen til Saturn”.

Der er afgangsfilmen ”The Reward”, hvis bagmænd samlede 800.000 på Kickstarter til at lave en opfølger.

Og endelig er der bittesmå monstertegninger fra den Animation Workshop-uddannede tegner, forfatter og filminstruktør John Kenn Mortensen, hvis samlinger af ”post it-monstre” er udgivet i store dele af Europa.

På udstillingen kan du se de film, spil og bøger, det hele drejer sig om, og få en fornemmelse af arbejdet bag.

Skitser, concept art, ”animatics”, merchandise og meget mere fortæller den enkelte succeshistorie, og så er der interaktiv underholdning og workshops til børn og barnlige sjæle.

 

Udstillingen er skabt i samarbejde mellem Viborg Kunsthal og The Animation Workshop i forbindelse med VAF - Viborg Animations Festival 2014.

Sidst opdateret: 25.09.2014