Heerup i midten.10 samtidskunstnere& Heerup

INDHOLD_ViborgHeerup

9. maj - 24. august 2014

Henry Heerup (1907-1993) er en af Danmarks bedst kendte kunstnere, med velkendte motiver og en karakteristisk streg.

Udstillingen ”Heerup i midten. 10 samtidskunstnere og Heerup” er et anderledes gensyn med kunstneren, hvis originale værker, fra tryk til maleri og skulptur ses i samspil med nye værker af 10 danske samtidskunstnere: Frodo Mikkelsen, Kristian Devantier, Morten Hemmingsen, Julie Nord, Kaspar Bonnen, Krista Rosenkilde, Fie Norsker, Dorte Naomi, René Holm og Thomas Hallas Øvlisen.

Valg af kunstnere

Samtidskunstnerne er ikke valgt ud fra stilistiske eller tekniske ligheder med Heerup, men ud fra den enkeltes interesse i hans værker. Opgaven til dem lød: Gå på opdagelse i Heerups værker, og vælg det værk, der siger dig mest. Lad et eller flere af dine egne værker, skabt til udstillingen eller af ældre dato, gå i dialog med det udvalgte værk og lad de besøgende følge med i dine overvejelser.

'Hilsner i Heerups gæstebog'

Det kom der 10 personlige møder ud af og lige så mange bud på nogle af kunstens virkemidler. Inspireret af Heerups værker og tanker har dialogen kredset om blandt andet kunstnerens trang til at fortælle historier samt om symbolers oprindelse og narrative kraft. Flere kunstnere har hæftet sig ved Heerups liv og evne til at forblive tro mod det nære motiv uden at slippe blikket fra de store spørgsmål i livet.

Med de 10 samtidskunstneres ’hilsner i Heerups gæstebog’ får fortællingen om denne unikke kunstner; Henry Heerup, en større dybde og viser hans værkers stadige aktualitet.

Udstillingen er skabt i samarbejde med Heerup Museum i Rødovre.

Sidst opdateret: 24.09.2014