New York, New York

©Hello Anne! Photographer, Anne Højlund Nicolajsen
Copyright Anne Højlund Nicolajsen

21. november 2014 - 1. februar 2015

New York er en ønskedestination for mange fotografer, og udstillingen viser fem meget forskellige danske fotografer, der har bosat sig i New York: Anne Nicolajsen (f. 1986), Kenneth Willardt (f.1966), Torkil Gudnason (f. 1947), Peter Funch (f. 1974) og Jens Honoré (f. 1966).

 

Den danske baggrund

De fem fotografer har alle base i New York og arbejder midt i den særlige stemning og mentalitet der præger metropolen, men måske har deres danske baggrund og uddannelse stadig betydning for deres kunstneriske udtryk.

Deres værker indeholder på hver deres måde en skandinavisk sensibilitet, der bl.a. giver sig udtryk i kærligheden til det gode håndværk, en simpel og grafisk stil og en grundlæggende respekt for almindelige mennesker og deres behov for drømme og identitet.

De fem kunstnere tilhører alle den absolutte elite og har leveret billeder til de førende firmaer og magasiner i både USA og resten af verden. I deres CV indgår priser som årets pressefoto, Certificate of Excellence/American Photography, International Photography Award IPA og Spider Reward.  

 

Motivverden

Udstillingens motiver spænder bredt. Fra Torkil Gudnasons farvestrålende surrealistiske modefotografier til Jens Honorés stemningsfyldte fotografier af mennesker fra Amerikas nederste sociale lag. Men også Anne Nicolajsens sort/hvide værker af smukke kvindeansigter, Kenneth Willardts billedskønne nøgenmodel bizart omgivet af forskellige dyr og Peter Funchs fascinerende øjebliksbilleder fra sprængningen af den nedslidte Amelia Earhardt Bridge præsenteres på udstillingen.

Fotograferne bevæger sig ubesværet mellem kategorierne kunstfotografi, reportage, dokumentar og reklame og modefotografi. De forskellige genrer låner fra hinanden, og fotograferne benytter sig af netop det fotografiske udtryk, der passer bedst i situationen til at udtrykke meninger, fortælle historier eller eksperimentere.

Tilsammen giver de fem fotografers værker et facetteret indblik i kontemporært fotografi, hvor motiverne spænder bredt, men alle indeholder en sofistikeret følsomhed og stærk intensitet.

 

Udstillingen er kurateret af Viborg Kunsthal i samarbejde Gunner Byskov, cand. mag. og underviser på Medieskolerne i Viborg.

 

Udstillingen kan ses på Viborg Kunsthal frem til d. 31. januar 2015.

 

Sidst opdateret: 28.11.2014