Hotel Vanitas

Hotel Vanitas

7. marts - 26. april 2015

Kunstnergruppen Hotel Vanitas (Tina Gjerulff og Steen Rasmussen) har siden 2004 arbejdet med at udfordre grænserne for hvad grafik er, og hvad en grafisk tankegang kan være. De udstiller nationalt og internationalt og arbejder i internationale netværker for at udvikle en dialog omkring grafikkens mange facetter og udtryksformer.

Eksperimenterende grafik

I deres eksperimenterende, tredimensionelle grafik beskæftiger de to kunstnere sig med forandring af rum. Med deres værker viderefører de håndværksmæssige grafiske principper og bevæger sig ind i gesamtkunstværket, hvor lys, lyd, rum og interaktion er centrale elementer.

Tina Gjerulff

På den øverste etage i Trappegalleriet skal man som udstillingsgæst bevæge sig rundt mellem Tina Gjerulffs otte store tryk. I trykkene skabes nye vinkler på hjemmets rum, stuen, soveværelset og spisestuen, mens mørke skygger ligger som et ubehageligt ekstra lag.

Steen Rasmussen

På den nederste etage i Trappegalleriet transformerer Steen Rasmussen det udfordrende udstillingsrum til en grafisk totalinstallation. Fotografier fra Japan blander sig med sirligt udskårne møbler, projektioner og spejlinger og lader udstillingsgæstens position være til evig forhandling - som deltager, som beskuer eller som optrædende.

Den grafiske tankegang

Med udstillingen Hotel Vanitas udfolder de to kunstnere den grafiske tankegang i både to og tre dimensioner og lader udstillingsgæsten indgå som en betydningsfuld faktor i værket.

 

Fakta

Kunstnergruppen Hotel Vanitas med billedkunstnerne Steen Rasmussen (f. 1954) og Tina Gjerulff (f. 1965) har bl.a. haft udstillinger på Ystad Kunstmuseum, Museet for Religiøs kunst i Lemvig, Gallery APA, Nagoya, Japan og Zamku Ksiazat Pomorski Stettin, Polen.

Ud over samarbejdet gennem kunstnergruppen Hotel Vanitas har de to kunstnere selvstændige karrierer med talrige udstillinger både nationalt og internationalt.

Sidst opdateret: 21.03.2015