Rodchenkos korridor. Nye malerier og tegninger af Per Arnoldi

Per Arnoldi

23. august - 8. november 2015

Per Arnoldi (f. 1941) er en af dansk kunsts ”grand old men”, og har haft et professionelt kunstnerisk virke i mere end 50 år.

Han er især kendt for sine enkle kompositioner og brugen af primærfarverne gul, blå og rød, som går igen i mange af hans malerier.

Selvom han også er kendt for sine tryk og sit grafiske arbejde med plakater, er maleriet Arnoldis grundelement. Det er her han folder sig ud og arbejder i dybden, hvilket man får en tydelig fornemmelse af i udstillingens mange lærreder.

Værkerne komplimenterer hinanden i et legende udtryk, hvor man ser hvordan kunstneren arbejder med variationer over gentagelsen og serielle tematikker i kompositionen.

I sine nye værker er han især optaget af interiører, hvor lys og skygge spille en afgørende rolle i de enkle motiver. Motiverne er hverken abstrakte eller figurative, men spiller i udgangspunktet på en rumlighed, som ofte kobles sammen med titler, der henviser til atelieret, scenerummet eller korridoren.

Spillet mellem farve, flade og rum giver nye vinkler på værkets tredimensionelle virkelighed, og det er som om at motiverne lukker beskueren ind gennem døre, langs paneler eller gennem korridorer, som leder videre til nye steder.

Udstillingen viser, at billedkunstneren Arnoldi er helt sin egen, og de nye værker både supplerer hinanden og indgår i et stort ouevre, der er fuldt af liv, og hvor de kraftige farver og velafbalancerede kompositioner giver en overvældende følelse af nærvær, styrke og rumlighed.

Sidst opdateret: 03.09.2015