Picture the Music

Picture the Music

10. juli - 1. november 2015

Copenhagen Photo Festival har inviteret hele landet til at fotografere musikken - dens følelser, stemninger, minder og oplevelser. Fotografer fra hele landet, både professionelle og amatører, har indsendt deres bedste, vildeste, skæveste og mest stemningsfulde billeder. Et udvalg af billederne bliver udstillet på Copenhagen Photo Festival og rejser herefter rundt i landet på en udstillingsturné, bl.a. til Viborg Kunsthal, hvor de bliver udstillet i Trappegalleriet.

Vores billeder, vores musik

Udstillingen viser, hvor stor betydning musikken har for mange af os. Vi har alle et forhold til musik: Vi lytter, ser, spiller og danser til musikken - som børn, unge, voksne og ældre. Musikken er meget mere end koncerter; den er i hørebøfferne under dynen, på cyklen med celloen på ryggen, i orkestergraven, i dansen mellem vores bedsteforældre og hos barnet, der får sin første guitar.

Musikfotos i alle landsdele

Udstillingen ’Picture the Music’ rækker ud til alle afkroge af Danmark og viser, hvordan musikken skaber fællesskaber over hele landet på tværs af alder, køn og social baggrund. I de mindre lokalsamfund bliver vi mindet om, hvilken rolle den lokale musikskole og det lokale spillested har for byens kulturliv, og i de større byer møder de forskellige musikmiljøer hinanden omkring musikbillederne, der fejrer musikkens forskellige kulturer.

Kuratorgruppe 

Lucy Love; musiker og billedkunstner 
Thomas Borberg; Fotochef på Politiken
Rasmus Ranum; medstifter af Copenhagen Phote Festival og fotografagent i Sumo-brothers.

Picture the Music er et koncept udviklet af Copenhagen Photo Festival og støttet af Nordea-fonden.

Copenhagen Photo Festival        Nordea-fonden

Sidst opdateret: 09.07.2015