Anna Walther

Anna Walther (1990) er uddannet fra Royal Institute of Art, Stockholm, 2015-2016 og Det Fynske Kunstakademi i 2017. Hendes mangeartede praksis tager udgangspunkt i tegning, skulptur, tekstilarbejde og samarbejder. Kontekst er kernen i Walthers undersøgelse af den kvindelige eksistens, og hendes ekspressive stil vidner om en kropslig beklemthed relateret til patriarkatets restriktioner for kvindekroppen. Hun finder inspiration i outsider art og vandalisme, indsamler materialer med performative benspænd: i naturen, i byrummet og på nettet. Hierarkierne imellem forskellige materialer og imellem høj- og lavkultur er således opløst i Anna Walthers konstellationer.

 

Derudover er Walther medstifter af Walther&Langgaard, som er en kuratorisk duo med base i København bestående af kunstnerne Anna Walther og Anne Langgaard. Walther&Langgaard kuraterer udstillinger og events i miljøer uden for gallerierne med målet at skabe alternative udstillingsplatforme uden for de traditionelle gallerier.

 

Til udstillingen på Viborg Kunsthal vil Anna Walther gennem hendes ekspressive tegnestil præsentere beskueren for dystre scenarier der udfordrer øjets abstraktionsniveau. Tegningerne synes at spørge: Hvor starter og slutter en stemning eller en illusion?

 

Læs mere her.

Sidst opdateret: 03.07.2019