STILL FOR PEACE

11. september - 29. november 2020

Viborg Kunsthals hovedfløj danner rammen om soloudstillingen af Elle-Mie Ejdrup Hansen. Hun indtager rummene med helt nye værker i form af lys, video, lyd, foto og tegning. Med historien som materiale skaber Ejdrup Hansen nye værker, der fortolker og perspektiverer de politiserede og kontroversielle begivenhederne omkring Fredsskulptur 1995 - dengang og nu.

Gennem rekonstruktion, reorganisering og reaktivering af arkivmaterialer stiller udstillingen spørgsmålstegn ved erkendelse og erindring gennem et historisk perspektiv og analyserer fredsskulpturens relevans gennem en gentænkning af kunsten i en nutidig kontekst. Værkerne tager udgangspunkt i det omfattende historiske arkivmateriale fra Fredsskulptur 1995, ét af det 20. århundredes mest omtalte, udskældte og politiserede kunstværk. Værket aktualiseres 25 år efter, i den nuværende politiske og historisk virkelighed.

Professor Jacob Wamberg og kandidatstuderende ved Aarhus Universitet vil indgå i bearbejdningen af materialet og dermed bidrage til udstillingen. Udstillingen vil blive skabt i samarbejde med kurator Karen Kjærgaard.

Udstillingen åbner torsdag den 10. september kl. 19.00.

Udstillingen er støttet af:

Statens Kunstfond 

 

Sidst opdateret: 28.12.2019