Performance af Helena Hei-Sook Park

Torsdag 9. september 2021
Viborg Kunsthal,
Riddergade 8 8800 Viborg
Find vej
Performance af Helene Park

Helena Hei-Sook Park er performancekunstner og uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, 2009. Som performancekunstner skaber Hei-Sook Park performancer, hvor hun tager udgangspunktet i maden og kvinden, og arbejder stedsspecifikt med simple midler fra hverdagen. 

Hun vil opføre en performance, der hedder ”Mad til Babushka”. Der er undersøgelse af tilberedningen af maden med forskellige værktøjer, og derfor en fin kommentar til Kathrine Ærtebjergs udstilling ”Viol Hvidkål Væren”.

Babushka dukken en russisk dukke af træ med en række mindre dukker indeni. Dukken er det russiske symbol på moderskab, frodighed, frugtbarhed og velstand og den mest anvendte gave til både voksne og børn i forbindelse med fødselsdage, bryllupper, barsels- og housewarminggaver. 

Med Hei-Sook Park skulpturelle baggrund og maden, som hendes materiale får tilberedningens betydningen et andet look. Hun vil med diverse værktøjer fremstille Babushka dukken på hendes egen måde. Denne performance vil få et symbolsk og poetisk udtryk, men også give et billede på den kunstneriske praksis med skulptørens kamp for et spiseligt værk.