DIGITALE COLLAGER

Et samarbejde mellem Viborg Kunsthal, Viborg Gymnasium og billedkunstner Julie Boserup.

Onsdag d. 17. marts står i billedkunstens tegn, når der landet over bliver arbejdet med billedkunst i anledningen af Billedkunstens Dag. På Viborg Kunsthal vil vi gerne være med til at sætte fokus på billedkunstens rolle, vigtighed og betydning for bl.a. børn og unges dannelse, og derfor fejrer vi i år dagen på digital vis.

Vi har teamet op med tre billedkunsthold fra Viborg Gymnasium & HF og billedkunstner Julie Boserup, som pt. er aktuel på Viborg Kunsthal med soloudstillingen ’Transformer’. Billedkunsteleverne har deltaget i en digital collage-workshop med Julie Boserup. Her er de blevet stillet en opgave, som går ud på at iscenesætte Viborg under dette års tema for Billedkunstens Dag, nemlig ’FEST’ – men i dette tilfælde, en forladt fest.

Eleverne har haft tre uger til at skabe deres digitale collager, hvorefter værkerne er blevet udvalgt af Julie Boserup, billedkunstner, Camilla Davidsen, kurator og formidler på Viborg Kunsthal, og Line Højgaard Porse, lektor i dansk og billedkunst på Viborg Gymnasium & HF.

Frem til d. 28. marts er det muligt at opleve de udvalgte digitale collager i Trappegalleriet på Viborg Kunsthal og på infoskærme i hele Viborg Kommune samt på Viborg Gymnasium & HF.