Om udstillingen

Med udstillingen Flow vil den danske/finske billedkunstner Anna Taina undersøge maleriets performativitet, hvor hun vil iscenesætte maleprocessen i en stedsspecifik totalinstallation i kunsthallens østfløj.

Installationen vil være interaktiv og bestå af flere videoprojektioner af et maleri i sin skabelsesproces, som projekteres på både vægge og specialfremstillede ‘spejlstativer’. Disse vil rotere og genspejle projektionen ved hjælp af publikums berøring med spejlene. Der vil indgå flere roterende spejlstativer i installationen, så forskellige videoprojektioner vises ovenpå hinanden og danner variationer af et udvidet maleri. Beskueren bliver dermed medskaber i forhold til værkets tilblivelse.

Med publikums deltagelse aktiveres udstillingen, der aldrig har et statisk udtryk, men er dynamisk og i konstant forandring.

Om kunstneren
Anna Taina (f. 1986) er uddannet Master of Fine Arts ved Royal Institute of Art i Stockholm og ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København (2009-2015). Taina har udstillet ved flere gallerier, kunsthaller og institutioner i både ind- og udland. De seneste år inkluderer en soloudstilling ved Charlotte Fogh Gallery i Aarhus og Galleria Huuto i Helsinki, Finland. I 2016 blev hun præmieret for sit performanceværk ”Full Time Work” af Statens Kunstfond, som hun siden har vist på flere udstillinger i Danmark, senest til en gruppeudstilling i Kunsthal Kongegården i Korsør. 

Flow åbner torsdag den 16. maj 2024, kl. 19.00-21.00.