Om udstillingen

Viborg Kunsthals hovedfløj danner rammen for soloudstillingen Home Sweet Home af René Holm. Holm er især kendt for sine karakteristiske pastose oliemalerier af mennesker og miljøer, der skiller sig ud fra normen eller den gængse levemåde. I sine tematiske serier fortæller Holm historier om disse menneskeskæbner.

I udstillingen eksperimenterer Holm med en ny teknik og nye materialer, når han skildrer folk, der bor på gaden eller i parker rundt omkring i Berlin, hvor han har sit værksted. Han har fotograferet de mange ’hjem’, han møder og præsenterer dem malerisk og installatorisk i udstillingsrummene. Med en ny malerisk teknik, udført i et tørt og mat udtryk på et ubehandlet bomuldslærred med pigment blandet med harelim, portrætterer han forskellige menneskeskæbner.

Ved at opsamle sine overskydende malingrester på indfarvede stoffer, som han bygger shelters af i udstillingsrummet eller monterer i toppen, bunden eller på siden af lærredet, arbejder han sig ud i rummet og åbner op for en tredimensionel indgangsvinkel til det flade lærred.

 

Home Sweet Home åbner torsdag den 21. september 2023, kl. 19.00-21.00.