Om udstillingen

Den danske billedkunstner Jens Settergren præsenterer en stedsspecifik video- og lydinstallation i kunsthallens østfløj. Installationen undersøger de kollektive billeddannelser, som knytter sig til menneskekroppen og hjernen i vores samtid.

Hovedmotivet, et 3D-animeret foster, synger syntetiske popsange som mixer det emotionelle med sci-fi-infuserede fremtidsvisioner. Sangene smelter sammen med en pulserende sounds cape af maskinelle lyde fra soft- og hardware og autotunet babygråd. Lyden komponeres i 12 kanaler, der installeres i forskellige højder i rummet, så lydsiden skifter akustisk i relation til beskuerens bevægelse.

Settergren undersøger på insisterende vis menneskekroppen som en biologisk helhed, der i den kognitive kapitalismes lys fremstår som et uforløst potentiale. Ved hjælp fra epigenetikken og den nyeste bio- og informationsteknologi kan og skal den optimeres fysisk såvel som mentalt.

Om kunstneren
Jens Settergren (f. 1989) (DK) er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2016, med et semester hos det Internationale Kunstakademi i Palæstina.

Han har udstillet på Statens Museum for Kunst, KØS Museum for kunst i det offentlige rum, Den Frie Udstillingsbygning, Kunsthal Aarhus, Kunstmuseum Brandts, OK Corral og Art Hub Copenhagen. Internationalt på Die Raum, Berlin, Haus der Kulturen der Welt, Berlin, Louvre, Paris, Centre Pompidou, Paris, Institute for New Connotative Action, Portland og Art Sonje Center, Seoul.

I 2021-2022 var Settergren en del af Bikuben Foundations Studio Program (DK) og i december 2023 modtog han Statens Kunstfonds karriereprogram Den unge kunstneriske elite.

Standard Organization åbner torsdag den 19. september 2024, kl. 19.00-21.00.