VR-udstilling på Viborg Kunsthal

Viborg Kunsthal og UNESCO Creative City indenfor media art

Viborg blev i 2019 udnævnt som Danmarks og Nordens første UNESCO Creative City inden for Media Art.

Viborg er hjemsted for stærke uddannelses- og virksomhedsmiljøer inden for digitale og visuelle brancher og medier som film, foto, web, spil, AR og VR. Et afgørende element i Viborgs UNESCO-udnævnelse er et mangeårigt og unikt samarbejde på tværs af uddannelses- og kulturinstitutioner, myndigheder, virksomheder og samfund. 

Viborg Kunsthal har bl.a. derfor gennem de sidste år markeret sig stærkt indenfor digitale visuelle kunstformater, og har tradition for at præsentere værker der benytter sig af 'new media'. Vi har en vision om altid at præsentere de nyeste strømninger indenfor samtidskunsten, og viser derfor værker der afsøger og udfordrer de grænser, hvor den nye kunst opstår.

 

 

Hvad betyder Media Arts?

Den digitale, visuelle formidling er en naturlig del af Viborgs lokale identitet – en del af vores hverdag - og derfor er den også en vigtig del af fortællingen om os selv til omverdenen.

For os dækker Media Arts eller mediekunst bredt over visuelle udtryksformer som film, kunst eller billeder, der er skabt ved hjælp af teknologiske komponenter, eksempelvis computere eller digitale kameraer. Tegningen og tegnekundskaber er vores første forudsætninger for at forstå og anskueliggøre verden. Derfor indgår tegning også som grundstenen i den visuelle formidling.