Dokumania LIVE: Mellemøstens skjulte slaver

dokumania
Hvornår:
12.05.2016 kl. 20:30
Sted:
Viborg Kunsthal

En sommer med gratis openair visninger af debatskabende og tankevækkende dokumentarfilm

"Dokumania Live" er et samarbejde mellem DR2 og ungdomsorganisationer over hele landet, der kort og godt går ud på at lave gratis filmvisninger af debatskabende dokumentarfilm under åben himmel over hele sommeren. Kulturjægerne har spurgt Viborg Kunsthal om vi har lyst til at være med...

I første omgang gælder det en spritny dokumentar: "Mellemøstens skjulte slaver" af DR's Mellemøsten-korrespondent Puk Damgård.

"Mellemsøstens skjulte slaver" dokumenterer hvordan tjenestepiger overalt i Mellemøsten lever under forhold, der ligner moderne slaveri. De er spærret inde hos private familier, og mange udsættes for vold, sexchikane og horrible arbejdsforhold. Via et netværk af agentbureauer lokkes millioner af kvinder fra fattige lande til at søge arbejde i Mellemøsten. De rejser i håb om at skabe en bedre fremtid for deres børn, men drømmene ender brat, da virkeligheden viser sig at være et sandt mareridt.

Om dokumentaren fortæller journalist Puk Damsgård selv: ”Vi har lavet en film, der afdækker en skjult verden, hvor millioner af kvinder ender under slavelignende forhold – forhold så groteske, at kvinderne foretager livsfarlige flugtforsøg i håb om at slippe væk”.

Vi disker op med en spændende dokumentar, sørger for god doku-lounge med tæpper, sofaer, sækkepuder, øl, vand, snacks og alt hvad der ellers hører til, hvis I medbringer jer selv og en ven til en spændende og debatskabende aften i Viborg Kunsthals have.

 // Kulturjægerne og Viborg Kunsthal