Projektbeskrivelse

Projektet i Bråskov er et pilotprojekt for 'Kunsthallen og landsbyerne'.
Her afprøves projektets koncept ved at lade beboere fra Bråskov, elever fra den lokale efterskole, Bråskovgård Efterskole samarbejde med undervisere og studerende fra Nagoya University of Art.

Projekter ved Rie Takeuchi Rolighed samt undervisere og studerende fra Nagoya University of Fine Art, heriblandt Prof. Masayuki Nishimura (Dean of Fine Arts)

I weekenden d. 08.10. - 09.10. arbejder den japansk/danske kunstner Rie Takeuchi Rolighed sammen med indbyggerne i Bråskov. Projektet er udviklet med inspiration fra japansk tradition og kultur, og foku-serer på tranen – Japans nationalfugl. Traneflokkene kan ses som symbol på sammenhold, og på den må-de spejle landsbysammenholdet.  Kunstneren og indbyggerne vil blandt andet skulle prøve kræfter med at producere store flokke af små origami-traner i sølvpapir og store traner som 3-D tegninger i jern, der vil blive udstillet rundt omkring i byen.

Fra mandag d. 10.10. og frem til fredag 14.10. vil seks japanske kunstnere fra Nagoya University of Fine Arts i Japan afvikle endnu et projekt i samarbejde med indbyggerne i Bråskov. Her vil fokus være på sprog og tegn, med udgangspunkt i de kulturelle forskelle mellem Danmark og Japan. Kunstnerne og indbyg-gerne i byen, vil blandt andet komme til at arbejde med kalligrafi og det japanske skriftsprog Kanji.

Sidst opdateret: 12.10.2016