Riddergade AIR

Residency

Riddergade AIR er Viborg Kunsthals kunstnerresidency.

Riddergade AIR (artist in residency) er et kunstnerophold i Viborg, Midtjylland for professionelle danske og udenlandske billedkunstnere. Det er et ophold med mulighed for netværksdannelse, udveksling og dialog, samt udvikling af den enkelte kunstners praksis. Ansøgere vil ofte få tildelt et ophold på en periode af 3 måneder. Hermed vil der være tid til refleksion og fordybelse til den kunstneriske proces i en varm og venlig atmosfære.

Residenciet Riddergade AIR ligger i en villa fra 1950erne, to minutters gang fra Viborg Kunsthal. Med fem soveværelser, to stuer, kontor, køkken og to badeværelser er der plads til to kunstnere, evt. med familie.

I forbindelse med et residencyophold ved Riddergade AIR får man bolig, et grafisk værksted samt et atelier på Viborg Kunsthal. Derudover er der mulighed for, at man kan afholde en artist talk, vise sine seneste værker frem ved open studio eller demonstrere sine arbejdsprocesser i det grafiske værksted.

Ansøgninger om ophold i Riddergade AIR i løbet af 2019 skal indsendes 1. december 2018. Læs mere om hvordan du søger i menuen til venstre.

 

 

Sidst opdateret: 28.08.2018