Eventuelle pårørende

29. januar til 13. marts 2005

Viborg Kunstforening præsenterer i perioden 29. januar – 13. marts i Kunsthallen Brænderigården en enestående fotografisk projekt skabt af billedkunstner Tina Enghoff (f. 1957).

Udgangspunktet er de avisannoncer, hvor det offentlige efterlyser eventuelle pårørende til afdøde. Ensomme og isolerede mennesker, som døde i deres hjem uden nogen kontakt til omverdenen.

Udstillingen består af store farvefotografier fra afdødes lejligheder, som kunstneren helt
undtagelsesvist har fået lov til at fotografere. Med sine hudløse og intense fotografier fortæller
Tina Enghoff således de ufortalte og ukendte historier om ensomme menneskers liv og gør en ellers fraværende virkelighed nærværende for beskueren.

Ud over fotografierne præsenteres en videoinstallation, som viser facader af de bygninger, hvor folk ubemærket er døde. Billedfragmenterne understøttes af et lydspor, hvor den mand, hvis opgave det er at gå ind til de døde, fortæller om sit arbejde.

”Eventuelle pårørende” er et udstillingsprojekt, der sætter spørgsmålstegn ved forestillingen
om et velfungerende velfærdssamfund. De mange annoncer og store fotografier griber foruroligende ind i beskuerens forståelse af det moderne samfund.

I forbindelse med udstillingen arrangeres en temaaften om ensomhed onsdag den 23. februarkl. 19.30 på Brænderigården,hvor der vil være oplæg fra Kjeld Rasmussen, inspektør på Vibohøj og Preben Brandt, læge dr.med. formand for Rådet for Socialt Udsatte.

Der vil efterfølgende være mulighed for debat og omvisning i udstillingen. Fri adgang til arrangementet for Viborg Kunstforenings medlemmer og andre interesserede.

For Viborg Kunstforening er det en enestående chance at kunne præsentere denne udstilling, som blev vist i Nikolaj Udstillingsbygning, København vinteren 2004, siden i Finland og efter Kunsthallen Brænderigården i Stockholm på Moderna Museet.

”Eventuelle pårørende” vises på Kunsthallen Brænderigården Riddergade 8, Viborg
fra 29. januar til 13. marts 2005 tirsdag – søndag 13.- 17.
www.braenderigaarden.dk

Sidst opdateret: 20.03.2014