Concrete/Light

Christian Flindt

19. november 2011 - 8. januar 2012

Den prisbelønnede danske designer Christian Flindt udstiller på Kunsthal Brænderigården.

Udstillingen, der har titlen ”CONCRETE/LIGHT”, giver et unikt indblik i en ung dansk designers kontinuerlige arbejde med at udvikle og skabe eksperimenterende møbel og lys-design.
Christian Flindt (f. 1972) har modtaget flere legater og designpriser, herunder Bo Bedres designpris i 2005 samt Den Danske Designpris i 2008/09.

Kendetegnende for Christian Flindt er en udforskning af materialer, der ikke normalt bliver brugt i forbindelse med møbelproduktion. Da han i efteråret 2011 blev inviteret til at deltage i konkurrencen om at skabe nyt dansk møbeldesign til Formynderrådssalen, indrettet af den berømte danske arkitekt Finn Juhl i FN-bygningen i New York, overraskede han da også dommerkomitéen. Han præsenterede en stol og mødeborde skabt i det utraditionelle materiale fiberbeton. Dommerkomitéens kommentarer var blandt andet.: ”Christian Flindts forslag er en avanceret og spændende løsning på den stillede opgave. Forslaget er djærvt og dybt originalt i valget af fiberbeton og træ til mødeborde og sekretariatsstol.”

Udstillingen ”CONCRETE/LIGHT” vil både vise færdige produkter, samt formidle processen og tilblivelsen af udvalgte arbejder. Et eksempel herpå er den nye lampe, som Christian Flindt har udviklet i forbindelse med udstillingen. Her har han eksperimenteret med blændfrit lys i LED. De indledende forskningsresultater vil indgå i udstillingen og den endelige lampe, produceret af Louis Poulsen A/S, vil herefter blive permanent placeret i Kunsthal Brænderigårdens gårdhave.

I forbindelse med udstillingen udloddes en ORCHID stol i beton. Gæster der besøger Kunsthal Brænderigården i udstillingsperioden kan deltage i konkurrencen.

Udstillingen "CONCRETE/LIGHT" kan ses frem til søndag d. 8. januar.

Sidst opdateret: 20.02.2014