Skog av glas

Leonard Forslund

11. september - 6. november 2011

Kunsthal Brænderigården har den store glæde at præsentere en soloudstilling med den dansk/svenske billedkunstner Leonard Forslund. Udstillingen, der har titlen ”Skog av Glas”, viser et udvalg af værker fra 1999 og frem til i dag, blandt andet en række nye arbejder, skabt specielt til Kunsthal Brænderigården.

Leonard Forslunds originale og meget smukke værker understreger hans stadige arbejde med at udforske og nyformulere maleriet som kategori. Flere af hans værker ligger således i grænseområdet mellem maleri og installation.

Hans værker tilbyder et kritisk blik på den verden vi lever i. Forslund fortæller, at han oplever det menneskelige rum antage mere og mere komplekse former. Ved hjælp af værker, skabt gennem de sidste 12 år, forsøger han på udstillingen at formidle samfundets skrøbelighed.

I mødet med hans reflekterende og filosofiske kunstneriske univers bliver vi konfronteret med følelser, emner og holdninger, der udfordrer os. Således er udstillingen ”Skog av Glas” et sted for refleksion og kritisk stillingstagen.

I Kunsthal Brænderigårdens hovedfløj præsenteres en større sammenhængende serie værker under titlen “Wood Nation”.
 
Leonard Forslund har her skabt sin helt egen maleri-nation, en konstruktion af et land, skabt udelukkende af malerier. Han skaber illusionen af en afgrænset verden ved hjælp af malerier, der viser flag, huse, ministerier, hække og landskaber. Symbolfyldte malerier med detaljer hentet fra virkelighedens verden, såsom dørklokker, ventilationsriste, små trapper, tagpap og kunstigt græs.
 
“Wood Nation” forsøger at skabe, udvikle, bevare og værne om sin egen identitet. Med værkerne fabulerer Forslund således over, hvad national identitet kan være for noget. 
 

Hvor “Wood Nation” ligger øde, uden menneskelig tilstedeværelse, er flere af værkerne i Kunsthal Brænderigårdens Østfløj fyldt med mennesker.

I værket “I målningens Skog” står et lille barn alene og forslået, forladt i en skov af todimensionelle træstammer. I den store billedserie “Stream Palisade” flyver sporene af natur- og menneskeskabte ulykker som skarpe glasstykker ind og ud mellem træstammerne, mens der i værket “Human Hurricane” bogstavelig talt bygges en tornado op af fotografier af menneskemængder i forskellige situationer.

Samfundets skrøbelighed formidles her i en skæbnesvanger vekselvirkning mellem de menneskelige kræfter og naturkræfterne.
 

Leonard Forslund (f. 1959) er uddannet på Kunstakademiet i København og har siden sit gennembrud i midten af 80erne haft talrige udstillinger i ind - og udland. Han er repræsenteret i centrale offentlige samlinger og har modtaget flere legater og hædersbevisninger bl.a. Eckersbergmedaljen i 2009, som tildeles folk, der har ydet en høj kunstnerisk indsats.

Foråret 2012 kan ”Skog av Glas” ses på Kunsthallen Brandts i Odense.

I forbindelse med udstillingen udgives der en bog med informerende tekster og et rigt billedmateriale.

Nærmere information om udstillingen ved henvendelse til udstillingsleder Karen Lintrup 87 87 32 20, kli@viborg.dk
eller kurator & formidler Bodil Johanne Monrad, 87 87 32 23, 3bm@viborg.dk.

Sidst opdateret: 25.03.2014