HUMAN ANIMAL

Marika Seidler: With Horses

22. juni - 1. september 2014

Marika Seidler

Marika Seidler er i sit arbejde drevet af en interesse for forskellige subkulturer, heriblandt relationer mellem mennesker og dyr. Ved at arbejde i et åbent felt mellem iscenesat dokumentar, antropologi og billedkunst, skaber hun i sine film et nyt perspektiv på virkeligheden.

I udstillingen opleves en undersøgelse af dybere grundlæggende forbindelser mellem mennesker og dyr, og der åbnes op til et latent univers, som forbinder arter på tværs.

Videoværker

Human Animal har primært fokus på videoværker, og viser bl.a. seks forskellige film i videoinstallationen Ani-human. Filmene omhandler kommunikationsforløb mellem mennesker og dyr, hvor deltagerne skaber identitet i kontakt med dyr eller via personalisering af dyr.

With Horses

Videoinstallationen With Horses er kunstnerens seneste værk og beskæftiger sig med ledelsesstrategi hos erhvervsledere og flokmentalitet hos heste. Her ses, hvordan lederens rolle udfolder sig blandt heste og baserer sig på et overbevisende kropssprog og nonverbal kommunikation.

Filmen er optaget i cinemascope format, som er ekstra bredt i stil med de fleste westerns, og bryder billedet op, så person, hest og landskab opleves i fragmenter. Man kommer derfor som publikum helt tæt på situationen, hvor instinkter og basale følelser som frygt og tillid er handlingsbestemmende og i yderste konsekvens handler om overlevelse.  

Relationer mellem mennesker og dyr

Med udstillingen Human Animal sættes fokus på relationer mellem mennesker og dyr og nedbrydning af grænser mellem det menneskelige og det dyriske. Det er et tema, som kunstneren har beskæftigeret sig med gennem næsten ti år, bl.a. i en række gouacher fra 2006 til 2008, som også kan ses i udstillingen.

Samtidig er to rum via kulisseinstallationer forvandlet til en form for stalde, der på en gang virker forladte, men samtidig er præsente alene på grund af deres tilstedeværelse og omdefinering af kunsthallens vægge. 

Marika Seidler

Marika Seidler (f. 1972) er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København i 2001 og har deltaget i udstillinger på en række markante museer og udstillingssteder i Danmark, samt bl.a. Dunckers Kulturhus i Sverige og Pori Art Museum i Finland. I forbindelse med udstillingen udgives et rigt illustreret katalog med tekst af udstillingsleder Helene Nyborg Bay og ph.d., kunsthistoriker Camilla Jalving.

 

Hent pressemeddelelse som pdf

Sidst opdateret: 30.01.2014