Not at Home

Not at Home

9. maj - 16. august 2015

Udstillingen NOT AT HOME præsenterer 26 større udendørs og indendørs installationer på basis af et koncept om midlertidige ’beboelser’, der er udformet af Mikael Thejll, Heine Kjærgaard Klausen og Veo Friis Jespersen, Skulpturi.dk i samarbejde med Viborg Kunsthal.

At bebo et sted
At bebo et sted er at forbinde sig til dette, her Viborg Kunsthal og dets nære omgivelser. Det er et sted, der både har en interessant historie og en unik fysisk fremtræden.

I et aftalt tidsrum inviteres nedenstående kunstnere til at forbinde sig med lokaliteten med henblik på at undersøge mulighederne for nye positioner, orienteringer og fællesskaber.

Der er ikke tale om endelige eller færdige perspektiver på verden, men om formdannelser undervejs, hvor relationerne til rummet og det sociale er karakteriseret ved forskelligartede måder at leve sammen på. 

Udstillingen NOT AT HOME præsenterer et habitat, hvor en række forskellige værker er skabt til den konkrete situation på det konkrete sted og finder en fælles form at ”leve” under for en tid. En situation, der aftegner måder at forholde sig til andre mennesker, rum, tid og sted på.

Skulpturelle interventioner
Værkerne danner et landskab af skulpturelle interventioner, der diskuterer dette midlertidigt at bebo et sted sammen. I udstillingen inviteres publikum praktisk talt ind i de enkelte kunstneres rum og refleksioner over det at indtage et særligt sted.

Følg opbygningen af udstillingen
Det er første gang Viborg Kunsthal viser en udstilling af denne størrelse, hvor værkerne ud over udstillingssalene indtager kunsthallens åbne have. Mellem 4.-7. maj er det muligt at følge opbygningen af udstillingen på stedet.
 
I forbindelse med udstillingen produceres en rigt illustreret bog med udgivelsesdato i begyndelsen af juni.

Der vil være flere arrangementer i forbindelse med udstillingen, bl.a. performancedag søndag den 31. maj og foredrags- og debatdag søndag den 21. juni. Læs mere om arrangementerne i vores kalender.

Deltagende kunstnere

De medvirkende kunstnere er: Ann Louise Andersen, Bank & Rau, Anders Bonnesen, Eva Steen Christensen, Torben Ebbesen, Jørgen Fog, Veo Friis Jespersen, Per Gerhard Jørgensen, Christine Overvad Hansen, Hesselholdt & Mejlvang, Sophus Ejler Jepsen, Elle K. Jørgensen, Heine Kjærgaard Klausen, Jørgen Carlo Larsen, Karin Lorentzen, Claus Larsen, Henrik Menné, Tina Maria Nielsen, Henrik Plenge Jakobsen, Tanja Nellemann Poulsen, René Schmidt, Hartmut Stockter, Rikke Ravn Sørensen,  Mikael Thejll, Miguel Vega Olivares og Vinyl Terror and Horror.

Udstillingen er kurateret i samarbejde med skulpturi (ved Mikael Thejll, Veo Friis Jespersen og Heine Kjærgaard Klausen).

skulpturi logo

 

Udstillingen er støttet af Bikubenfonden og Statens Kunstfond.

Bikubenfonden

 

          

Sidst opdateret: 10.06.2015