Feast of Diana

Agnete Bertram

21. maj - 21. august 2016

Agnete Bertram arbejder med maleri i et udvidet felt, hvor hun kombinerer de klassiske elementer i maleriet, rammen, lærredet og ophængningen med scenografiske iscenesættelser, så de fremstår som en sammensmeltning af kulisser og malerier.

Hendes arbejde med det udvidede maleri udspringer af en interesse for at udforske maleriets grænser og muligheder og kommer til udtryk i eksperimentelle opstillinger, der udfordrer normen for, hvad maleriet er og kan.

Feast of Diana

Udstillingen Feast of Diana er et eksperiment omkring det at bruge maleriet som en arkæologisk udgravning. I foråret 2015 besøgte Agnete Bertram Dianas helligdom, en arkæologisk udgravning ved Nemi søen nær Rom i Italien.

Diana er en romersk historisk gudinde for fertilitet, jagt og månen. Diana kunne efter sigende kurere sygdom og helbrede tilskadekomne kropsdele.

Bertrams besøg ved Dianas helligdom var en del af en ekskursion tilrettelagt af fire arkæologer, der på samme tid som Agnete Bertrams ophold, havde et forskningsophold på Det Danske Institut i Rom. 

Maleriets arkæologiske potentiale

Præsentationen af helligdommen og Diana vakte stor fascination hos Agnete Bertram, der tidligere har arbejdet med Dianas græske søster, Artemis. Udstillingen på Viborg Kunsthal bliver Bertram’s første store undersøgelse af at udgrave maleriets arkæologiske potentiale i selskab med Diana.
 
Igennem historien er Diana hvert år blevet fejret ved et ritual, hvor hendes tilbedere samlet har vandret til Nemi søen og ofret små skulpturer af kropsdele, som symboler på fysiske skader, som Diana skulle hel-brede, eller små gengivelser af en livmoder som symbol på et ønske om helbredelse for barnløshed. Diana var en månegudinde og ofringerne til hende fandt sted i måneskæret.

Agnete Bertram fører derfor beskueren fra dag til nat i udstillingens fire rum. Ritualet ved Nemi søen blev afholdt d. 13.8. og i forbindelse med den fejring, vil Agnete Bertram skabe en performance i udstillingsrummet.
 
Feast of Diana er kunstnerens første større solopræsentation i Danmark og her vil Agnete Bertram åbne døren for sit refleksive univers i en blanding af mytisk grounding, sitrende stoflighed og i mødekommende inklusion af beskueren. Så kom og oplev denne totalinstallation på 1. sal i Viborg Kunsthals hovedfløj.

Fakta

Agnete Bertram (f.1983) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, 2008. Hun har flere gruppe- såvel som soloudstillinger bag sig i Danmark, Tyskland, Norge, USA og Italien.

Udstillingen er støttet af

logo

logo  

logo 

logo

 

 

Sidst opdateret: 16.06.2016