Kunsthallen og landsbyerne - Bråskov

kunsthallen og braaskov

Trappegalleriet, 10.-27. november 2016

I uge 40-41 inviterede Viborg Kunsthal fem japanske kunstnere, Professor Masayuki Nishimura, Chiharu Yamamoto, Mayaka Tamamoto, Minori Ito, Chihiro Osakabe, og den dansk-japanske kunstner Rie Takauchi Rolighed til landsbyen Bråskov i Heden-sted Kommune. I samarbejde med borgerne i Bråskov og Bråskovgård Efterskole har de seks kunstnere skabt en række forskelligartede kunstværker til byen.
Kunstværkerne i Bråskov har centreret sig omkring mødet mellem de to kulturer.

Et af kunstprojekterne er udviklet med inspiration fra japansk tradition og kultur, og fokuserer på tranen – Japans nationalfugl. Traneflokkene kan ses som symbol på sammenhold, og på den måde spejle landsbysammenholdet.  Kunstnerne og indbyg-gerne prøvede blandt andet kræfter med at producere store flokke af små origami-traner i sølvpapir og store traner som 3-D tegninger i jern.
En anden del af kunstværkerne har fokuseret på sprog og tegn, med udgangspunkt i de kulturelle forskelle mellem Danmark og Japan. Kunstnerne og indbyggerne i byen, arbejdede blandt andet med kalligrafi og de tre japanske skriftsprog Kanji, Hiragana og Katagana.

Med ”Kunsthallen og landsbyerne” ønsker Viborg Kunsthal i samarbejde med en række landsbyer, danske og internationale billedkunstnere samt lokale borgere at skabe nye sammenhænge mellem den udøvende kunst og oplevelsen af den. Kunst er en måde at udtrykke sig og en måde at skabe fællesskab. Målet med projektet har været at styrke og skabe relationer og fællesskab i Bråskov, både borgerne imellem, men også til Bråskovgård Efterskole, Viborg Kunsthal og til kunstnerne. Projektet vil være med til at udvide opfattelsen af, hvad kunst er, og ikke mindst hvad kunst kan bidrage med i en given kontekst - som for eksempel i landsbyen.

Projektet er udviklet af Viborg Kunsthal i samarbejde med billedkunstner Steen Rasmussen, og er en del af det officielle program, når Aarhus i 2017 er europæisk kulturhovedstad. Næste år vil yderligere ni landsbyer i Region Midtjylland få besøg af danske og internationale kunstnere, der flytter ind i landsbyerne og i samarbejde med beboerne arbejder på forskellige kunstprojekter. Alle ni landsbyer vil som afslutning på deres forløb udstille udvalgte værker og dokumentation af processen i Trappegalleriet i løbet af 2017.

logo Aarhus2017

Sidst opdateret: 11.11.2016