Héctor Zamora

8. juni - 26. august 2018

Denne udstilling på Viborg Kunsthal er den mexicanske kunstner Héctor Zamoras første større solorepræsentation i Danmark.

Zamoras værker fokuserer på sociale strukturer og med det, der udfordrer det traditionelle udstillingsrum, redefinerer det, genopfinder det og skaber friktion mellem de normale roller af offentligt og privat, eksteriør og interiør, organisk og geometrisk, vildt og metodisk, reelt og opfundet.

Gennem de sidste ti år har kunstneren arbejdet i det offentlige rum, hvor han har skabt store værker, der ofte fremhæver de fysiske karakteristika i et specifikt urbant eller arkitektonisk miljø. Han skaber strukturer, der fremhæver mønstre i den sociale brug af dette rum. Hertil burger han materialer, der bærer en speciel resonans i forhold til lokationen. Kunstneren genopfinder disse offentlige rum gennem implementering af skulpturelle tilføjelser, skabt af materialer med en speciel betydning for hvert sted for at inddrage lokalsamfundet. Zamoras værker er bygget på research i det enkelte steds historie og indbyggernes fælles hukommelse, fortællinger og ønsker.

Héctor Zamora (f. 1974, bor og arbejder i Brasilien). Han arbejder indenfor mange medier og Zamoras værker spænder fra en fiktiv invasion af og festival for Zeppeliner luftskibe ved Vendig biennalen i 2009 til ophugning af fiskerbåde i Palais de Tokios udstillingslokaler i Paris.

Udstillingen på Viborg Kunsthal åbner torsdag d. 7. juni 2018.

 

Udstillingen er støttet af:

 

Statens Kunstfond 

 

 

 

 

Sidst opdateret: 26.01.2018