Kaspar Oppen Samuelsen

8. juni - 26. august 2018

Kaspar Oppen Samuelsen arbejder med et fabulerende billedunivers, hvor mange uafsluttede fortællinger skimtes. Hans værker beskæftiger sig ofte med de tvetydige sider af performative og filantropiske karakterer, der boltrer sig i deres egne forestillinger og utopiske fantasier. Menneskelivet bliver tit gengivet som et overnaturligt karneval et sted i udkanten af byen fyldt med sære forklædninger og metamorfoser.

Oppen Samuelsens praksis omfatter en række medier, herunder papirkollager i stor skala, skulpturer, tegninger og musiklydspor. I sit arbejde konfronteres hver eneste ting med det, der synes at være de indre fordele ved en rigelig verden. Pantomime, efterligning, den arkitektoniske uhyggelige- og rituelle opblomstring af den moderne og præmoderne kultur er faste komponenter i hans arbejde. Hans arbejde udforsker abstraktion og figuration i forskellige kompositioner, organiseret i vilkårlige historiske og sociale sammenhænge.

Til udstillingen i Viborg Kunsthal vil Kaspar Oppen Samuelsen skabe nye værker med premiere til åbningen.

Fakta:
Kaspar Oppen Samuelsen er født i 1977 og uddannet 2000-2003 på Goldsmiths College, University of London, og 2008-2011 på Det Kgl. Kunstakademi i København. Han bor og arbejder København.

Udstillingen åbner torsdag d. 7. juni.

 

Udstillingen er støttet af:

 

Statens Kunstfond 

 

 

 

Sidst opdateret: 01.02.2018