Bordet fanger!

7. juni - 25. august 2019

Da papir som sådan er ved at forsvinde ud af vores liv og dagligdag, aviser læses online, breve sendes som mail, penge er elektroniske, ønsker vi med udstillingen at vise den stadige, måske endda stigende, aktualitet, papiret har i kunsten.

Tegningen eller skitsen er ofte grundnerven i en kunstners produktion, og papiret som medie appellerer til at arbejde hurtigt og spontant, og inviterer til at eksperimentere – uden megen mulighed for at skifte mening, male over eller rette. 
Heller ikke i de grafiske værker er der fortrydelsesret, når først trykkeriet er gået i gang. Bordet fanger bogstavelig talt!

Gruppeudstillingen, der er kurateret af Frodo Mikkelsen i samarbejde med Viborg Kunsthal, præsenterer tegninger og grafiske værker fra et bredt felt af danske og internationale samtidskunstnere, der på hver deres måde jonglerer med papiret og det trykte medie. 
Fællestræk for de medvirkende kunstnere er brugen af de mange populærkulturelle referencer og hvordan de lader sig inspirere af gådefulde og fabulerende universer.

Deltagende kunstnere:
Daniel Albrigo (US), Paul Brainard (US), Kaspar Bonnén (DK), Miriam Carothers (US), Kristian Devantier (DK), Frodo Mikkelsen (DK), Julie Nord (DK), Birgitte Søvsø (DK), Anna Walther (DK), John Kenn Mortensen (DK), Fie Norsker (DK) og Kathrine Ærtebjerg (DK).  

Bordet fanger! åbner torsdag den 6. juni kl. 19.00.

Læs pressemeddelelse her.

Udstillingen er støttet af
Statens Kunstfond 

 

Sidst opdateret: 06.06.2019