All Or Nothing At All

7. juni - 25. august 2019

Med en overflod af teknologi som uafbrudt videresender, citerer, refererer, forankrer og re-tweeter, ændres forskellen mellem at lave billeder og måden vi ser på dem, radikalt. Produktion og oplevelse er i stigende omfang uklart og giver fremdrift til, at billeder er konstant strømmende. Idéen om visuel repræsentation i sig selv er fanget i en tilbagemeldings-sløjfe, snart ved at ophøre med at eksistere og forsvinde for bare at gentage sig selv igen. En fortsat opstandelse af noget, der enten altid er ved at blive til noget, eller modsat, blive ophævet.

Margit Lukács og Persijn Broersens praksis er præget af disse spørgsmål, dybt rodfæstet i deres interesse for virkemåden for medier, ornamenter og teknologi. Kunstnerduoen arbejder ofte med temaer, der omhandler visuel kultur i vores verden, lyd og teknologi og skaber værker som publikum kan fordybe sig i og blive forandret af. De har altid tilegnet og inkorporeret mediebilleder med en anden tid- eller rum-dimension for at vise den hypnotiske kraft, som mediernes virke har.

I deres arbejde har de brugt lyd (musical sange) som en endeløs reference for at give genlyd til de mange versioner, som de populære sange har nydt. I deres seneste værk “Forest on Location”, har de konstrueret en replika af urskoven Bialowieza, hvor den iranske operasanger Shahram Yazdani optræder med sin persiske version af Nature Boy, som opstod i Bialowieza.

All Or Nothing At All
Til udstillingen i Viborg Kunsthal vil kunstnerne tage udgangspunkt i Frank Sinatras hit 'All Or Nothing At All'. Sangen handler om kontrol og frygten for at miste det - at have det hele eller være alene. Det var Sinatras første hit (1939) og ved at kombinere hvid og sort musik med sin gyldne stemme tryllebandt han millioner. Oprindeligt sunget fra et helt og aldeles mandligt synspunkt vil sangen nu blive transformeret til en alternativ, rebelsk version fra et kvindeligt synspunkt.

Til dette projekt vil kunstnerne samarbejde med The Animation Workshop i Viborg for at skabe et virtuelt spil-lignende landskab af Viborg som en endeløs, tom by med en labyrint-agtig opsætning. Udstillingsrummet bliver omdannet til en arena, hvor midten af stueplan kun kan tilgås via første sal. Her vil man opleve et væld af korridorer, gemmesteder, mørke hjørner, gamle bygninger og nutidige bygninger, markedspladser og parkeringspladser og storslåede udsigter over en eventyrlig sø.

Om kunstnerne
Margit Lukács (f. 1973) og Persijn Broersen (f. 1974) har begge en master i Fine Art fra Sandberg Institute i Amsterdam. De bor og arbejder i Amsterdam, hvor de begge er uddannet fra Rijksakademiet. De har udstillet på kunsthaller og museer i hele verden og har i øjeblikket en udstilling på FOAM i Amsterdam. 

All Or Nothing At All er en del af Aarhus 2017 Legacy og åbner d. 6. juni kl. 19.00.

Læs pressemeddelelse her
Read Press release here

Udstillingen er støttet af: 

Statens Kunstfond 

 logo Aarhus2017 

 

 

Sidst opdateret: 06.06.2019